Overzicht: Wie vraagt best een transfer aan?

Joris De Wolf
| 4 reacties
Overzicht: Wie vraagt best een transfer aan?
Foto: © SC

Volg België nu via WhatsApp!

Na de kwalificatie van onze Rode Duivels voor het WK in Brazilië wacht bondscoach Marc Wilmots nog een zware taak, de spelersselectie. Heel wat jongens zullen teleurgesteld achterblijven in België of sommige basisspelers zullen op de bank belanden in Brazilië.

Deze spelers zouden in de nieuwjaarsperiode een nieuwe ploeg moeten zoeken om hun basisplaats te behouden of om hun kansen op de eindronde gaaf te houden.

Basisplaatsen

Kevin De Bruyne:
Kevin De Bruyne was dan misschien wel de man van de kwalificatie, maar bij zijn club Chelsea geraakt de flankspeler niet van de tribune. Spanningen met trainer José Mourinho en enkele mindere wedstrijden in het shirt van The Blues zouden aan de basis liggen van zijn niet-selecties.

De Bruyne heeft de voorbije campagne wel zijn plaatsje verdiend in de kern van Wilmots, maar of zijn huidig statuut als bankzitter genoeg is om aanspraak te blijven maken op een basisplaats is zeer de vraag. Misschien brengt een terugkeer naar Duitsland wel soelaas.

Thomas Vermaelen:
De kapitein van Arsenal geraakt  maar niet uit de negatieve spiraal. De ex-Ajacied verloor zijn basisplaats in het hart van de defensie aan de Duitser Per Mertesacker. Ook in de nationale ploeg is The Verminator niet langer onmisbaar. In de uiterst belangrijke wedstrijd op het veld van Kroatië moest hij de duimen leggen tegen Daniel Van Buyten en Nicolas Lombaerts.

Vermaelen is net als De Bruyne bijna zeker van een selectie voor Brazilië. Bij de Rode Duivels heeft hij nog nooit teleurgesteld en niet te vergeten, de Antwerpenaar is vice-kapitein en hij heeft veel ervaring op het hoogste niveau. Maar voor een basisplaats te veroveren versiert hij deze winter best een transfer. AC Milan zou in de running zijn.

Invallers

Jelle Vossen:
De kapitein van Racing Genk presteert al enkele jaren op een hoog niveau, maar met Lukaku en Benteke heeft hij heel wat concurrentie op de positie van diepe spits. Misschien is een transfer naar een Europese subtopper geen slecht idee. Indien hij zich kan bewijzen in een sterkere competitie zal Wilmots eerder geneigd zijn om hem te selecteren.

Radja Nainggolan:
Nainggolan is misschien in het zelfde bedje ziek als Jelle Vossen. De Antwerpenaar met Indonesische roots speelt al jaren op topniveau bij het Italiaanse Cagliari. Helaas voor hem is Cagliari geen hoogvlieger. Er is al ettelijke keren sprake geweest van een transfer naar een topclub, maar tot dusver kwam er nog niets van in huis.

Indien hij bij een (Italiaanse) (sub)topper een basisplaats kan afdwingen en hetzelfde spelniveau behouden als bij Cagliari, zal Wilmots niet meer naast Nainggolan kunnen kijken.

Dries Mertens:
Mertens is een twijfelgeval. De overstap van de Nederlandse competitie naar de Italiaanse bleek niet mee te vallen. In het begin van het seizoen had Mertens het moeilijk, maar hij lijkt er door te komen.

De concurrentie is natuurlijk niet mals, met Higuain, Callejon en Insigne heeft trainer Rafael Benitez keuze in overvloed. Wanneer Mertens start of invalt doet hij het vrij goed. Zeker de voorbije matchen etaleerde de flankaanvaller zijn klasse. We geven hem dus nog wat respijt. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties