Waarom oefent Oranje in België?

Waarom oefent Oranje in België?
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Nederland en Japan werken in november een oefeninterland af in de Cristal Arena. Maar waarom kiezen beide landen voor een duel op Belgisch grondgebied?

Op zaterdag zestien november is de Cristal Arena van KRC Genk het decor voor een oefenpartij tussen Nederland en Japan. Het is opvallend dat de partij op Belgisch grondgebied wordt afgewerkt. Oranje had immers net zo goed voor een stadion op eigen bodem -  enkele honderden kilometers verder – kunnen kiezen.

Het antwoord op de vraag kan men terugvinden in het FIFA-reglement. “Japan is de organisator van de oefenpartij”, legt Monique Kessels uit in Algemeen Dagblad. “De Aziaten zijn op dat moment immers op oefenstage in België. De FIFA-reglementen zeggen dat het organisatorische land de locatie van de wedstrijd moet kiezen.”

“De keuze viel dan ook op België”, besluit de woordvoerster van de Nederlandse voetbalbond. “Het is immers niet toegelaten dat Nederland een uitwedstrijd op eigen bodem speelt. Maar het is natuurlijk niet de eerste keer dat Oranje moet uitwijken voor een interland, hé.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties