Overzicht Nederland: Sigþórsson redt Ajax, Vitesse in slotfase voorbij Heerenveen

Joris De Wolf

In de Nederlandse Eredivisie stonden er zaterdagavond vijf wedstrijden op het programma. Ajax kon op het einde nog een nederlaag vermijden tegen Twente terwijl Vitesse op de valreep ging winnen in Heerenveen. Eerder op de avond kwam Feyenoord niet verder dan een gelijkspel.

Twente – Ajax: 1-1

Het was de thuisploeg die baas was in de eerste helft, en dat resulteerde na twintig minuten voetballen in een voorsprong. Castaignos tikte een voorzet van Promes simpel binnen. Voor Castaignos is het zijn vierde doelpunt van het seizoen. Ajax was in de eerste helft maar een keer dreigend via Fischer.

In de tweede helft viel er nog minder te beleven. Het was wachten tot tien minuten voor tijd wanneer Twente-verdediger Andreas Bjelland besloot de Amsterdammers een handje te helpen. Met een enorme blunder zette hij Sigþórsson op weg naar de 1-1. Daar bleef het bij. Ajax mag van geluk spreken dat het met een puntje vertrekt uit Twente.

Heerenveen – Vitesse: 2-3

Heerenveen leek goed op weg naar de overwinning. Vlak voor en vlak na de rust zorgden Finnbogason en Otigba voor een comfortabele 2-0 voorsprong. De Braziliaan Lucas Piazon scoorde vlak voor het uur de aansluitingstreffer. Twintig minuten voor affluiten maakte hij ook de gelijkmaker.

In de slotfase kreeg Heerenveen nog enkele kansen, maar het was toch Vitesse die nog eens de weg naar het doel vond. Opnieuw Piazon bediende Van Aenholt die vanaf 25 meter de bal in het doel ramde en zo het lot van de thuisploeg bezegelde.