Wie haalde het team van de week?

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 9 reacties
Wie haalde het team van de week?
Foto: © SC

Speeldag elf zit er volledig op en ook nu kwamen onze redacteurs terug met meerdere spelers in hun achterhoofd voor het team van de week. Er kunnen er natuurlijk maar elf gekozen worden, kijk snel wie er deze week bij zit.

Doel

Charleroi speelde uitstekend op Sclessin, maar het punt heeft het vooral aan doelman Parfait Mandanda te danken. De Fransman pakte uit met twee prachtsaves op schijnbaar gemaakte doelpunten van Mujangi Bia en Vainqueur. Zijn eerste verkiezing in het team van de week is dan ook meer dan verdiend. Zijn ontgoocheling na de late gelijkmaker van Standard sprak boekdelen. Mandanda wist dat hij een wereldpartij stond te keepen.

Verdediging

Deze week kiezen we voor een traditionele achterhoede van vier. Daarbij twee spelers uit de oostelijke uithoek van ons land. Vooral Derrick Tshimanga maakte indruk tegen Lierse. Hij verdiende zijn doelpunt. Kara stond samen met zijn maatje Koulibaly sterk centraal, maar door de topprestatie van Romain Reynaud tegen Club haalde alleen die eerste het team. In de vrijdagavondwedstrijd viel ook Mbemba ons op als rechtsachter.

Middenveld

Ons blik middenvelders trekken we open met opnieuw een Genk-speler. Kumordzi profiteerde van de afwezigheid van Hyland en greep de kans met beide handen. Hij knapte erg veel werk op en bekroonde zijn prestatie met een goal.

Daarvoor staan twee aanvallende middenvelders. David Destorme wervelde doorheen het Oostendse Albertpark. Al na een half uur was het boeken toe voor de Kustboys. Destorme had toen al zijn hattrick gemaakt. Naast hem staat een sterke Ayanda Patosi, die voor het eerst na zijn lange blessure echt zijn stempel kon drukken. Vooral zijn doelpunt zal ons nog lang heugen. Wat een goal!

Aanval

Voorin trokken de killers van Club de meeste aandacht. De jonge verdediging van Club Brugge had meer dan de handen vol met Elimane Coulibaly en Ivan Santini. Hun goals (en ook een beetje de rode kaarten bij de bezoekers) zorgden voor de zege. Als derde man voorin kiezen we voor Bjorn Ruytinx. 'El Toro' opende al snel de score tegen Waasland-Beveren en prikte er daarna doodleuk nog eentje bij in de tweede helft.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties