"Laten zien dat we beter kunnen dan Nederland"

Robby Morren
Robby Morren
| 4 reacties
"Laten zien dat we beter kunnen dan Nederland"
Foto: © SC

Volg België nu via WhatsApp!

Een jaar geleden was Benji De Ceulaer nog Rode Duivel. Hij is blij dat de kwalificatie een feit is en vindt niet dat de hype rond de nationale ploeg overdreven is. Volgens hem kan België iets betekenen op het WK.

Door Robby Morren

“Ik heb de laatste wedstrijden gezien en het doet me heel veel deugd om te zien dat de jongens naar het WK gaan. Je ziet dat het helemaal terug is en dat had België nodig. Je ziet wat voor een groep ze hebben en daar moeten we heel blij mee zijn.”

De Ceulaer is ervan overtuigd dat België een rol van betekenis zal spelen. “Ik denk dat we op het WK wel iets gaan betekenen. We staan nu vijfde op de FIFA-ranking en we hebben heel veel kwaliteiten", vertelt De Ceulaer aan Voetbalkrant.com.

De supportersgekte bereikt stilaan ongekende hoogte. “Ik vind niet dat de hype overdreven is. Het is gewoon heel lang geleden dat we op een groot tornooi aanwezig waren en nu hebben de supporters iets waar ze zich aan kunnen optrekken. De nationale ploeg haalt resultaten en brengt mooi voetbal. Dat hebben we gemist.”

“Je ziet onze buren, de Nederlanders, die zijn er altijd bij. Daar is het ook een hype en wij willen laten zien dat wij dat ook kunnen en nog beter. Ik denk dat we daar mee bezig zijn.”

"Genk is het belangrijkste, al de rest is meegenomen"

De Genk-aanvaller werd vorig jaar nog opgeroepen door Marc Wilmots. “Een jaar geleden was ik er zelf bij, ik heb ervan genoten om even deel te mogen uitmaken van die campagne. Dat was heel fijn.”

Of De Ceulaer droomt van een plaatsje in de kern van Wilmots? “Nu is Genk voor mij het belangrijkste en wat daarna komt zullen we wel zien. Al de rest is meegenomen.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties