Standard blijft op de sukkel

Manuel Gonzalez
| 11 reacties

Standard heeft ook zijn derde wedstrijd in de Europa League niet winnend kunnen afsluiten. De Rouches gingen met 2-1 de boot in tegen Salzburg. Door deze nederlaag moeten Jelle Van Damme en co in de volgende wedstrijd vol aan de bak om nog kans te maken om door te stoten.

Door Joris De Wolf

Salzburg – Standard diende zich aan als een interessante partij. De Rouches sprokkelden nog maar een puntje in hun eerste twee wedstrijden terwijl de Oostenrijkers een zes op zes boekten. Zowel Standard als Salzburg zijn de fiere leiders in hun nationale competitie.

In een povere eerste helft begon de thuisploeg het best aan de wedstrijd. De Oostenrijkers hadden veldoverwicht, maar wisten dat niet te vertalen in noemenswaardige doelkansen. Standard had zelfs nog de beste kans in de eerste helft, maar Mehdi Carcela was te egoïstisch en besloot in het zijnet.

Domme Carcela
Diezelfde Carcela werd voor de pauze nog uitgesloten met een tweede gele kaart. Na dom balverlies probeerde hij zijn fout recht te zetten, maar beging een overtreding. De scheidsrechter twijfelde niet. Carcela mocht gaan douchen. Het leek erop dat De Rouches een moeilijke wedstrijd tegemoet gingen, maar vlak voor het einde van de eerste helft pakte ook Sadio Mané een tweede gele kaart. Beide ploegen eindigden de eerste helft met tien man.

Na de koffie nam Salzburg meteen het heft in handen. Al na zeven minuten scoorde wie anders dan de Spaanse goalgetter Jonathan Soriano het openingsdoelpunt. De Rouches kregen nadien geen voet meer aan de grond en het waren de Oostenrijkers die met veel veldoverwicht en halve kansjes de wedstrijd bepaalden.

Opnieuw rood
Nadien ging de thuisploeg naarstig op zoek naar hun tweede doelpunt, maar zowel Kampl als Soriano konden het niet afmaken. Twintig minuten voor tijd liet Standard zich nog eens opmerken, zij het dan wel op een negatieve manier. Kanu plantte op een corner zijn arm in het gezicht van een Salzburg-verdediger. De scheidsrechter twijfelde ook nu niet en gaf de Braziliaan rechtstreeks rood.

Salzburg bleef de kansen opstapelen. Kawashima onderscheidde zich verschillende keren. Hij stopte pogingen van Alan en Kampl. Vijf minuten voor het einde van de wedstrijd mocht de Japanner zich dan toch voor een tweede keer omdraaien. Verdediger Ramalho pikte zijn doelpuntje mee.

Hoop
De wedstrijd leek gespeeld, maar twee minuten voor het einde bracht Mujangi-Bia opnieuw leven in de match door te scoren van op de penaltystip na een fout op Batshuayi. Verder kwamen De Rouches niet waardoor de troepen van Guy Luzon met legen handen achterbleven.