U19 PSG halen het nipt van Anderlechtse jeugd

U19 PSG halen het nipt van Anderlechtse jeugd
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De U19 van Anderlecht hebben in hun partij in de Youth Champions League ook geen punten kunnen rapen tegen Paris Saint-Germain. Nochtans speelden de jonge Brusselaars een sterke match, maar PSG had genoeg aan een penalty om de wedstrijd te winnen.

In tegenstelling met de match van gisteren was er tussen de jeugd van Anderlecht en PSG amper niveauverschil merkbaar. Bourard had zelfs de score kunnen openen, maar zijn schot ging een metertje voorbij de verste paal. De jonge garde van René Peeters toonde heel wat inzet en duelkracht, maar kwam na twintig minuten toch op achterstand. Een ongelukkige handsbal van Dendoncker in de zestien werd bestraft met een penalty en die liet PSG-spits Kingsley Coman niet liggen.

Tot overmaat van ramp verloor Mohamed Soumaré even later de pedalen na een onbesuisde tackle. In de reactie liet hij zich uitlokken tot een kopstootbeweging naar een PSG-speler waar de ref net naast stond. Uiteraard een domme rode kaart en Anderlecht nog bijna zeventig minuten met tien. Anderlecht trok het zich niet al te veel aan en werd zelfs de betere ploeg. Een afstandsschot van Kawaya had meer verdiend en enkele aanvallen strandden bij een slechte laatste pass. Aan de andere kant werd een PSG-counter onschadelijk gemaakt door doelman Gies.

Ook in de tweede helft bleef paars-wit goed meevoetballen en had zelfs baloverwicht zonder evenwel de Parijse doelman vaak aan het werk te zetten. Dan had Gies toch iets meer te doen, maar zijn interventies hielden Anderlecht in de wedstrijd. De Brusselaars combineerden heel goed, maar ontbraken présence voor doel. Met drie op negen hebben ze echter hun lot nog steeds in eigen handen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties