Interview Boskamp: "Makkelijk om nu op de kop van Van den Brom te zitten"

Boskamp: "Makkelijk om nu op de kop van Van den Brom te zitten"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

John van den Brom krijgt (weer) de wind van voren na de match tegen PSG. Johan Boskamp nuanceert de bolwassing die Anderlecht kreeg en vindt het ook niet terecht dat zijn landgenoot beladen wordt met alle zonden van Israël.

Johan Boskamp was gisteren een aandachtig toeschouwer tijdens de U19-match van Anderlecht tegen PSG, net als heel de technische staff van paars-wit trouwens. Ook hij zag dat het niet goed was. "Anderlecht gaf woensdag veel te veel ruimte weg. Er kon een tanker tussenvaren jongen", lachte Boskamp in zijn eigengereide stijl. "Maar is dat de schuld van de trainer? Zijn spelers hebben bijlange niet het niveau van die van PSG. Die Ibrahimovic speelt op een categorie of negen hoger dan die jongens."

"Als Ibrahimovic kan mee verdedigen, waarom Suarez dan niet?"

Om nog even door te gaan op Ibrahimovic. "Zijn mooiste goal maakte hij zelfs niet. Dat hakje niet gezien waarmee hij Kaminski te kakken wou zetten? Maar wat vooral opviel was dat hij minstens zoveel werk deed in verdediging als in de aanval. Nu is iedereen bezig over de keuze van Suarez op links, maar als zo'n grote speler dat kan opbrengen, waarom Suarez dan niet? Voor mij is dat geen verkeerde keuze, maar de speler die eens voor de spiegel moet gaan staan."

Van den Brom staat nu wel degelijk onder druk, want ook de laatste aanhangers beginnen te twijfelen nadat hij niet bijstuurde tijdens de eerste helft. "Het is makkelijk om op de kop van Van den Brom nu te zitten. Geloof me, je mag eens een andere trainer proberen vinden die met deze groep beter had gedaan tegen die superploeg", neemt Boskamp de verdediging van zijn landgenoot op zich.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties