Gillet: "Standard is belangrijker dan de match tegen PSG"

Gillet: "Standard is belangrijker dan de match tegen PSG"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Ze willen het zelf niet zeggen, maar in Anderlecht kijkt men met angst uit naar de wedstrijd van zondag tegen Standard. Een nederlaag tegen de aartsvijand uit Luik zou een volksopstand onder de supporters teweeg kunnen brengen.

Standard! Als de supporters woensdag nog de handen op elkaar klapten bij het zien van zoveel supprematie zal dat tegen de Rouches zeker niet het geval zijn. "Zondag is inderdaad van groter belang dan woensdag", knikt kapitein Gillet. "Het belooft een hete match te worden, want zij komen met vertrouwen en als leider naar ons. We gaan hen zeker respecteren, misschien nog meer dan andere jaren. We hopen op een mooie prestatie en natuurlijk ook een resultaat. Dat is in onze situatie meer dan nodig."

Efficiënter

Standard met vertrouwen en Anderlecht... met net iets minder na de resultaten en prestaties van de afgelopen weken. "Het slechtste wat we kunnen doen is met schrik aan de partij beginnen. We zitten momenteel tussen twee stoelen en hopelijk pakken we zondag de goede. We moeten ons spel spelen, maar we moeten die match ook niet vergelijken met die tegen PSG. Dit is een heel ander niveau. Standard gaat ook geen 70 procent balbezit hebben. Daar moeten we bewust van zijn. En ook efficiënter gaan afwerken, want dat is de laatste tijd toch ons probleem", beseft Gillet.

"Het aanvallend potentieel van hen is ook enorm. Het gevaar kan van overal komen en je weet op voorhand nooit welk systeem ze zullen spelen door die rotatie. Het is dus niet makkelijk om hen te doorgronden. Hopelijk kunnen we wat conclusies trekken uit die match van vanavond tegen Salzburg."

Deugddoende week bij Rode Duivels

De tweede helft van Gillet tegen PSG doet verhopen dat hij dicht bij zijn normale niveau zit. "Die week bij de nationale ploeg heeft me deugd gedaan. Ik moest even niet aan Anderlecht denken en ik kwam bij een groep vol vertrouwen. Dat heeft me de knop even doen omdraaien."

Ondertussen werd de kapiteinsrol van Gillet al in vraag gesteld. "Ik weet dat ik een mindere periode ken, maar dat heeft niets met de druk van de kapiteinsband te maken. We wisten dat het risico's inhield om met zoveel jeugd te gaan spelen, maar dat kan veranderen. Misschien ben ik op het einde van het seizoen wel een fiere kapitein", hield Gillet de moed er in.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties