Interview Maes: "De focus is er terug bij Copa"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 3 reacties
Maes: "De focus is er terug bij Copa"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Barry Boubacar Copa zit momenteel niet in de beste vorm. Hij ging enkele keren in de fout en dat koste Lokeren punten. Peter Maes, zelf een voormalig doelman, neemt zijn goalie in bescherming én ziet dat hij op de goede weg is.

Sander De Graeve in Lokeren

"Ik probeer iedereen, ook de doelmannen, te beoordelen over een langere periode. Je mag niet te impulsief reageren op het moment zelf. Iedereen weet wat Copa al gedaan heeft voor deze club en hoeveel punten hij al pakte, ook in de eerste speeldagen van deze competitie", aldus Maes.

Maes blijft de doelman steunen. "Zo zie je maar hoe snel een individu in een neerwaartse spiraal kan komen, dat geldt trouwens ook voor een team. Het is nu aan ons om de kwaliteiten eruit te halen die Copa normaal gezien heeft, kwaliteiten die punten pakken. We steunen hem hier allemaal."

Volgens Maes lijdt Copa eronder, maar is hij op de goeie weg. "We lijden er allemaal onder, hijzelf, de technische staf en de spelers. Iedereen is betrokken en dat is ook belangrijk. Ik zie op training dat de focus terugkomt bij hem." 

"Wanneer iemand in een slechte periode zit en er keihard aan werkt en opnieuw die focus krijgt, is het wachten op dat ene moment om vertrouwen uit te putten. Dan is hij opnieuw vertrokken."

Straks leest u hier hoe Copa zijn huidige vorm ziet.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties