Interview Maes: "Misschien moeten we een stapje terugnemen"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 2 reacties
Maes: "Misschien moeten we een stapje terugnemen"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De supporters stromen toe in Lokeren omdat het voetbal dat de Oost- Vlamingen op de mat leggen niet onaardig is. Coach Peter Maes denkt er nu aan om, in mindere periodes als deze, toch iets meer op het resultaat te spelen.

Sander De Graeve in Lokeren

Hoofdcoach Peter Maes relativeert de dip van Lokeren. "Als je met zestien ploegen in competitie zit, is elke match lastig. Ik denk niet dat we qua kwaliteit in een slechte periode zitten. De omzetting van kwaliteit naar rendement is wel minder. Er zitten ook enkele factoren tegen waardoor we de resultaten niet halen, maar we moeten allemaal rustig blijven."

"We moeten gewoon zo blijven werken. We hebben nog steeds scorend vermogen en creëren ook elke wedstrijd voldoende kansen. Tegen Gent was het resultaat ontgoochelend, we speelden een goeie match, maar kregen te makkelijk goals binnen."

"Vanaken behoedde het resultaat niet"

Odoi gaf na de wedstrijd aan dat Lokeren in de slotfase met te veel drang naar voren speelde. "Dat is een proces dat ontstond door de goeie start. Je speelt iets minder realistisch omdat je denkt dat het wel los zal lopen. Ik vind het wel een gezonde ingesteldheid dat we die derde goal bleven zoeken. Die moet dan wel gemaakt worden." 

"Wanneer die niet valt en we slikken een goal in de allerlaatste minuut op een counter, dan komt dat omdat er te veel mensen op dat moment niet realistisch denken." Maes ziet het als een leerproces. "Vanaken speelde een goeie wedstrijd, maar was in die fase nog iets te gretig. Hij behoedde toen niet het resultaat."

"De derby wordt er één op het scherpst van de snee"

Nu komen er schijnbaar makkelijkere wedstrijden tegen Waasland-Beveren en Lokeren, maar zo ziet Maes dat niet. "Ik catalogeer wedstrijden niet op moeilijkheidsgraad. Voor u kan de derby tegen Waasland-Beveren misschien makkelijker lijken, maar die zal volgens mij best moeilijk zijn. Het is een match op het scherpst van de snee. Voor ons moeten alle wedstrijden moeilijk zijn."

"Wij moeten altijd echt knokken voor een resultaat. We kunnen nog altijd geen wedstrijden uitspelen op enkel kwaliteit. Er moet een evenwicht zijn tussen werkkracht en kwaliteit. We laten momenteel goed voetbal zien waardoor de mensen naar het stadion komen, maar misschien moeten we een stapje terug nemen en realistischer gaan spelen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties