Slechte Europese midweek, maar (nog) geen rankingpaniek

Slechte Europese midweek, maar (nog) geen rankingpaniek
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Een goede Europese midweek kunnen we het niet noemen voor de Belgische teams in Europa, maar voorlopig zorgt dat in de rankings van de UEFA nog niet echt voor grote problemen. België staat nog steeds tiende in die ranking.

Door Aernout Van Lindt

Een puntje zijn we rijker deze midweek, met dank aan Racing Genk. Doordat we met vijf teams aan de Europese strijd begonnen, levert ons dat in de kering 0,2 rankingpunten op. Genk wist een puntendeling te bekomen in hun Europese wedstrijd, terwijl Anderlecht, Zulte Waregem en Standard elk zwaar onderuit gingen. 

En toch is dat voorlopig nog geen probleem voor de UEFA-rankings. We staan nog steeds tiende en die plaats betekent dat we ook de komende seizoenen nog evenveel teams Europa mogen insturen.

Toch opletten

En toch wordt het meer dan opletten. De landen die onder ons staan (Turkije, Griekenland, Zwitserland en Oostenrijk) doen het tot op heden ook niet echt zoveel beter dan de Belgische teams, maar in de rechtstreekse 'duels' tegen teams uit die landen houdt enkel Racing Genk voorlopig gelijke tred.

Als Olympiakos derde wordt in de poule van Anderlecht en zo Paars-Wit uit Europa kegelt, neemt het zelf een fikse som punten binnen, hetzelfde kan nog gezegd worden van Salzburg en Wenen. 

De kloof is voorlopig nog behoorlijk: het nummer elf volgt nog op 2,5 rankingpunten. We kunnen dus nog tegen een stootje, maar de echte grote punten worden verdiend met door de poulefase te raken. Enkel Racing Genk komt daar voorlopig voor in aanmerking, het zou in landsbelang zijn als er nog een tweede team een Europese lente kan realiseren.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties