Speeldag 12: De verwachting van de redactie

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 24 reacties
Speeldag 12: De verwachting van de redactie
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Speeldag twaalf staat voor de deur. Op zondag krijgen we de vier ploegen die een Europese kater proberen doorspoelen. Zaterdag kijken we vooral uit naar de Wase derby tussen Waasland-Beveren en Sporting Lokeren.

'Super Sunday' met Europese stervende zwanen

In Europa presteerden onze Belgische vertegenwoordigers ondermaats, dat is zowat het understatement van het jaar. Anderlecht liep met het hoofd tegen een Zweedse muur genaamd Zlatan en ook bij Zulte Waregem en Standard was het gisteren huilen met de pet op. Club Brugge zal het Europese gemis, toch voor even, iets minder erg gevonden hebben deze week. Het ligt samen met Charleroi op de loer om de vermoeide Europese lichamen van respectievelijk Racing Genk en Zulte Waregem aan de tand te voelen.

De Clásico

Anderlecht en Standard nemen het op diezelfde zondag tegen elkaar op in wat de Belgische Clásico moet voorstellen. Als het niveau 20% bedraagt van wat we de dag voordien mogen aanschouwen in de echte Clásico, mogen we al erg tevreden zijn. Spanning en beleving, daar zorgt een Anderlecht - Standard doorgaans wel voor. De twee gewonde dieren zullen alleszins fel van zich afbijten.

Spanning in het Waasland

Waar men in Lokeren, Beveren en omstreken al een week de mond vol van heeft is uiteraard de Wase derby. Deze burenstrijd blijft interessant om volgen. Lokeren-doelman Copa komt opnieuw op bezoek bij de ploeg waar het voor hem allemaal begon. Dat er een groot gat gaapt tussen Waasland-Beveren en Sporting Lokeren maakt op een avond als morgen helemaal niets uit. Tegen elkaar kunnen beide clubs altijd dat tikkeltje meer.

Lokeren blijft wel in het voordeel, sinds 1997 won het elf van de onderlinge confrontaties met de buren. Beveren haalde drie zeges. Wat denkt u dat er het komende weekend gaat gebeuren? Laat het ons weten in de comments.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties