Interview Dejaegere: "Had het moeilijk met die beslissing"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 8 reacties
Dejaegere: "Had het moeilijk met die beslissing"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Brecht Dejaegere had zich zijn overgang naar AA Gent wellicht anders voorgesteld. Intussen vloog de coach die hem er absoluut bij wou op de keien en zat hij al eens een partij in de tribune. Voetbalkrant.com zocht de creatieve middenvelder op in Gent.

Sander De Graeve in Gent

"Het was niet altijd makkelijk, zowel voor het team als voor mezelf", aldus Dejaegere over zijn eerste maanden bij AA Gent. "Ik maakte ook nog nooit eerder een trainerswissel mee." Met Victor Fernandez verdween de persoon die hem er absoluut bij wou. Dejaegere moest zo op korte tijd twee nieuw coaches leren kennen.

"Hiervoor kende ik enkel Kortrijk. Ik merk wel verschillen tussen de aanpak van Rednic en Fernandez. Ze hebben allebei hun kwaliteiten, maar ik merk dat Mircea meer de nadruk op het team legt. Je kan met tien vechten voor de bal, maar als er één niet werkt kan alles in elkaar vallen. Daar hamert hij echt op en je begint dat ook meer en meer te zien. Er staat een ploeg nu. De volgende stap is dat een hele match volhouden."

"Als je goed genoeg bent, moet je in elk systeem kunnen spelen"

Samen met de coach die hem wou verdween ook de positie waarvoor Dejaegere aangetrokken werd. In de 4-4-2 van Rednic staat geen nummer tien. "Ik zal mijn plaats moeten zoeken in dat systeem, maar ik denk dat ik meerdere posities aan kan. Op de flank, centraal in het middenveld en als hangende spits speelde ik reeds.

Hij vindt dat elke speler zich aan elk systeem moet kunnen aanpassen. "Als je goed genoeg bent, moet je in elk systeem met verschillende soorten spelers kunnen samenspelen. Dat mag geen excuus zijn. Je moet vooral doen wat de trainer wil, anders snij je in je eigen vel."

Rednic is nog steeds zoekende naar zijn type-elftal. Dejaegere vloog na een basisplaats in de tribune, maar stond de wedstrijd daarop opnieuw in de basis. "Hij wil iedereen eens aan het werk zien en dat is als coach zijn volste recht. Ik had het wel moeilijk met die beslissing om me in de tribune te zetten, maar ik ben me blijven inzetten op training en dat heeft geloond."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 0-1 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties