Overzicht Tweede klasse: Westerlo in slotfase voorbij Heist, Antwerp laat dure punten liggen

Joris De Wolf
| 32 reacties

In de Belgacom League stonden er vanavond vijf wedstrijden van de veertiende speeldag op het menu. Antwerp en RWDM Brussels lieten dure punten liggen. Westerlo knoopte terug aan met een overwinning.

Westerlo – Heist: 2-1

Westerlo was tot vorige week goed op dreef in de Belgacom League. Na de 1-0 nederlaag op het veld van Eendracht Aalst hadden Dennis Van Wijk en co wat goed te maken thuis tegen Geel. De Kempenaars pakten pas in de slotfase de drie punten.

Na goed twintig minuten spelen zette Molenberghs de thuisploeg op voorsprong. De bezoekers gingen naarstig op zoek naar de gelijkmaker en die viel er ook. In de tweede helft was het voor de thuissupporters lang wachten op de verlossende treffer. Vijf minuten voor affluiten lukte Sherjill MacDonald dan toch het winnende doelpunt.

Westerlo komt door deze overwinning op gelijke hoogte van Eupen, met amper een puntje achterstand op leider Moeskroen-Péruwelz.

RWDM Brussels – Geel: 1-1

RWDM Brussels startte niet slecht aan de competitie, maar kende de laatste weken een kleine terugval. Tegen Geel moesten de Brusselaars iets rechtzetten na de 3-1 nederlaag op het veld van Heist vorige week.

Het eerste doelpunt van de wedstrijd viel vlak voor de rust. Lanfia Camara scoorde zijn eerste doelpunt van het seizoen. Pas op het einde van de wedstrijd kwamen de bezoekers op gelijke hoogte.