Witsel en Lombaerts blijven steken op gelijkspel

Caroline Tonnelier

Zenit Sint-Petersburg is op eigen veld niet verder gekomen dan een 1-1 gelijkspel tegen Amkar Perm. CSKA en Dinamo Moskou pakten wel de volle buit.

Zenit-Amkar Perm 1-1

Zenit, met Witsel en Lombaerts in de basis, kwam iets voor het halfuur op achterstand tegen Amkar Perm. De Franse verdediger Phibel (ex-Antwerp) bracht de bezoekers met zijn eerste doelpunt in de Russische competitie op voorsprong. Zenits topschutter Danny bracht nog voor de rust de bordjes terug in evenwicht, maar verder kwam de koploper niet meer. Witsel kwam kort na de pauze nog dicht bij de winnende treffer, maar de lat hield de Rode Duivel van een doelpunt. De middenvelder kreeg diep in blessuretijd ook nog een gele kaart.

Volga-CSKA Moskou 1-2

CSKA Moskou haalde het op het veld van Volga niet zonder moeite met 1-2. De thuisploeg kwam op het halfuur op voorsprong via Shelton, maar amper vier minuten later zorgde Doumbia al voor de 1-1. Man in vorm Tosic bezorgde CSKA met een treffer in de tweede helft nog de zege.