Carrefour wil zich engageren voor Belgisch voetbal

Koen Donvil
| 3 reacties
Carrefour wil zich engageren voor Belgisch voetbal
Foto: © SC

Volg België nu via WhatsApp!

Gisteren raakte bekend dat ook supermarktketen Carrefour mee op de kar springt van de Rode Duivels. De Franse winkelreus tekende een sponsordeal voor de komende vier jaar bij de KBVB.

Door Koen Donvil

In een niet eens zo ver verleden moest de voetbalbond smeken om sponsors. Dat is al even niet meer aan de orde. Het succes van de Duivels is commercieel interessant. Dat heeft nu ook Carrefour begrepen. Genoeg redenen voor Voetbalkrant.com om wat meer uitleg te vragen aan Vera Vermeeren, woordvoerster van Carrefour België. “Wij waren vragende partij. De duivelsgekte laat niemand in dit land onberoerd. Dat geldt ook voor ons. Vanaf maart 2014 zal je in onze winkels een Red Devils Corner vinden waarin je Rode Duivels-accessoires kan kopen. Een groot deel van die producten zal exclusief bij ons te vinden zijn.”

"Vanaf maart een Red Devils Corner in winkels"

“Onze sponsoring zal niet alleen zichtbaar zijn in onze winkels, maar ook op andere manieren. Hoe en wat precies moet nog uitgedacht worden. De deal is immers nog maar net beklonken. Wat wel zeker is, is dat we ons eveneens engageren voor de Red Flames, de nationale jeugdploegen en zelfs zo’n 2000 lokale voetbalploegen.”

Dat is natuurlijk knap van Carrefour, maar waarom kon dit pakweg vijf jaar geleden niet? Komt dat enkel door het huidige succes van de Rode Duivels? “Ik ga zeker niet zeggen dat het toen niet kon. De voorbije jaren hebben we ons vooral toegelegd op het culinaire aspect. Zo waren we onder andere sponsor van Dagelijkse Kost en De Keuken van Sofie. Deze deals blijven overigens gewoon doorlopen. Nu willen we ons ook richten op het voetbal. Het succes van de Belgen is uiteraard mooi meegenomen”, besluit Vermeeren.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties