UPDATE: Historische veldslag in Zoersel?

Caroline Tonnelier
| 242 reacties
UPDATE: Historische veldslag in Zoersel?
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Morgen staat in Zoersel het duel tussen Antonia en Beerschot-Wilrijk op het programma. Naar aanleiding van die wedstrijd doen geruchten de ronde dat er een confrontatie tussen hooligans van Antwerp en Beerschot op til is.

De harde kern van Antwerp zou deze wedstrijd al maanden met stip aangeduid hebben om een confrontatie aan te gaan met de aartsrivaal. Niet alleen de huidige generatie zou daarbij aanwezig zijn, maar ook historische figuren van de gevreesde X-side zouden present zijn. Er is zelfs sprake van een mobilisering die groter is dan tijdens de allereerste derby na de fusie tussen Germinal en Beerschot. Toen moesten Beerschot-supporters anderhalf uur in de bussen blijven zitten na de match, omdat er rellen uitgebroken waren tussen de Antwerp-hooligans en de politie. Supporters van rood-wit wilden hun woede voor de 1-2 nederlaag afkoelen op de Beerschot-supporters in de bussen.

"We gaan ervan uit dat er geen confrontatie komt"

De voetbalcel heeft het advies gegeven om de wedstrijd af te gelasten, omdat ze de veiligheid niet kunnen garanderen. Momenteel is er echter nog geen definitieve beslissing gevallen. Volgens de politie van Zoersel volgt er nog een laatste veiligheidsrondgang, al klinkt het dat een eventuele afgelasting afhangt van de staat van het veld en niet van de dreiging van een confrontatie. In een reactie aan Voetbalkrant.com wordt het veiligheidsrisico geminimaliseerd. “Die geruchten doen al maanden de ronde, maar we gaan ervan uit dat er geen confrontatie komt. Antwerp speelt op hetzelfde moment een wedstrijd op de Bosuil, dus we verwachten dat de supporters daar aanwezig zullen zijn.” Hoewel er wel degelijk specifieke veiligheidsmaatregelen gepland zijn, wil men over de specifieke inhoud daarvan niets kwijt in Zoersel.  

"Blij met grote opkomst"

Burgemeester Liesbeth Verstreken bevestigt dat aan alle voorwaarden voldaan is om de wedstrijd zonder veiligheidsproblemen te laten doorgaan. "Er zullen vanzelfsprekend meer supporters aanwezig zijn dan normaal verwacht kan worden in eerste provinciale, aangezien Beerschot-Wilrijk nog een grote achterban uit eerste klasse meebrengt. Daarbij zullen wellicht ook individuen aanwezig zijn die in eerste klasse een stadionverbod hebben. Alle nodige maatregelen zijn echter getroffen en we zijn al lang bezig met de voorbereidingen voor deze wedstrijd. We verwachten tussen 1500 en 2000 supporters, maar als gemeente zijn we blij dat zoveel supporters op deze wedstrijd zullen afkomen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Antwerpen (1)

Nieuwste reacties