Mbemba: "Na carrière word ik elektricien"

Leander Mespreuve
| 0 reacties
Mbemba: "Na carrière word ik elektricien"
Foto: © SC

Chancel Mbemba is een van de grote sensaties van de Belgische hoogste afdeling. De 19-jarige verdediger van Anderlecht blijft ondanks alle lof met de voetjes op de grond.

De Congolese international speelt elke wedstrijd op niveau en ook in de CL-partij tegen PSG etaleerde hij zijn klasse. “Als je hard werkt, luistert en respect toont kan je slagen. Het is voor mij belangrijk om tegen spelers als Ibrahimovic te spelen."

“Het was mijn grote droom om voor Anderlecht te spelen. Ik ben dan ook fier dat ik dit shirt mag dragen. Ik teken met veel plezier bij tot 2017, maar wie weet vertrek ik binnen twee à drie jaar naar een betere competitie.”

Geheim trainingsschema

Mbemba houdt er ook een strak trainingsschema op na. “Door de grote concurrentie moet ik dubbel zo hard werken als mijn teamgenoten. Als er na tien uur niemand meer op straat is, spurt ik telkens op de helling in de buurt van mijn appartement”, aldus de open Congolees.

Hij lichtte ook nog een tipje van de sluier over zijn toekomst: “Na mijn carrière als voetballer, wil ik elektricien worden. Ik wil met mijn handen werken, het is een gave net als voetballen. Of dat hier zal zijn of in Afrika, zal God beslissen.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties