Nationaal futsalteam uitgedaagd door vier eersteklassers en Antwerp

Nationaal futsalteam uitgedaagd door vier eersteklassers en Antwerp
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het zal er om gaan spannen op zaterdag 4 januari. Dan neemt het nationale futsalteam het in de Lotto Arena op tegen enkele veldvoetbalclubs. "De Battle" tussen zaal- en veldvoetbal wordt het.

De Rode Duivels van de zaal zijn begin januari in opbouw naar het EK Futsal in eigen land, terwijl de veldvoetballers kunnen genieten van de winterstop.

Daarom gaan ze nu met elkaar in de clinch op een toernooi. KV Kortrijk, KV Mechelen, OH Leuven, Sporting Lokeren en Antwerp nemen het op tegen het nationaal futsal team.

Boskamp wil genieten: "Technische pot voetbal"

Wie het zal gaan halen, daar is peter Johan Boskamp niet zeker van: "Het wordt een technische pot voetbal, dat is zeker. Ik kijk er naar uit wie hier als winnaar uit de strijd komt."

Ook een aantal trainers van eerste klasse zijn gewonnen voor het idee. "Hiervoor hebben we onze stage een dag verlaat", aldus Harm van Veldhoven. "Een aantal korte, intensieve wedstrijden met de hele kern, het is een goede voorbereiding op het tweede deel van het seizoen."

"Een perfecte voorbereiding op onze stage", deelt Peter Maes zijn mening. "Het is aan ons om te tonen dat we ons mannetje kunnen staan tegen tegen de zaalvoetballers met hun technische kwaliteiten."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties