Profiteren Gudjohnsen en Skulason van de IJslandse sneeuw?

Profiteren Gudjohnsen en Skulason van de IJslandse sneeuw?
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

IJsland is 180 minuten verwijderd van een stunt die de geschiedenisboekjes kan ingaan. Als de ploeg van Eidur Gudjohnsen en Olafur Skulason zich voorbij Kroatië wurmen, kwalificeert het eiland zich voor de eerste keer in zijn geschiedenis voor een WK.

Het eerste duel staat geprogrammeerd in Reykjavik en daar kunnen de IJslanders hun voordeel uit halen, want voor de match van morgen wordt er sneeuw en barre weersomstandigheden verwacht. De temperatuur zal rond het vriespunt schommelen, maar zal veel kouder aanvoelen. Omstandigheden waar de IJslanders heel wat meer aan gewend zijn.

"We zijn in pricipe 180 minuten af van het WK, het grootste toernooi ter wereld. Ik verwacht dat we voornamelijk moeten verdedigen tegen Kroatië. Het is een goede ploeg die meer balbezit zal hebben", aldus AZ-speler Johann Berg Gudmundsson. "We beginnen als de underdog, maar we hebben toch ook een aantal ervaren krachten. Gylfi Sigurdsson staat in de basis van Tottenham Hotspur en Aron Gunnarsson speelt bij Cardiff City in de Premier League. Eidur Gudjohnsen speelde onder meer voor Barcelona en Chelsea. En een aantal anderen speelt in de Nederlandse Eredivisie. We hebben dus zeker een kans."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties