Christiaens: "Knokken voor elk punt"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 3 reacties
Christiaens: "Knokken voor elk punt"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

ASV Geel doet het onverhoopt goed in de Belgacom League. De promovendus kampeert immers al een poosje boven de rode streep. "We maakten een logische aanpassingsperiode door", aldus Jo Christiaens.

Door Cédric De Volder

ASV Geel staat momenteel op een vijftiende stek in de Belgische tweede klasse. De Kempenaren zijn dan wel niet geslaagd met de grootste onderscheiding, maar doen beter dan verhoopt. Ook Jo Christiaens gelooft rotsvast in de slaagkansen van de blauwhemden. En de verdediger durft zelfs meteen dromen van meer.

"Ik vind zelfs dat we hier en daar te veel puntjes hebben verspeeld", aldus Christiaens in een gesprek met Voetbalkrant.com. "We werden amper naar huis gevoetbald, maar maakten een logische aanpassingsperiode door. Al moet het nog steeds beter, hoor. Momenteel zijn we dan wel rechtstreeks gered, maar moeten we nog steeds aan de bak in de barrages."

"Maakten logische aanpassingsperiode door"

Nochtans werd Geel bij aanvang van de voetbaljaargang gezien als een vogel voor de kat. "Het doet dan ook deugd om die criticasters het tegendeel te bewijzen. Al was de groep overtuigd van de eigen slaagkansen. Geel hoort thuis in tweede klasse. Daar ben ik zeker van."

Komend weekend staan de blauwhemden voor een cruciale wedstrijd. Met Dessel Sport kruist Geel immers de degens met een rechtstreekse concurrent. "Ik vind Dessel nochtans een sterk team. Maar de omstandigheden hebben ervoor gezorgd dat ze in de gevarenzone zijn beland. We zullen moeten knokken voor ieder puntje."

"Droom niet van bestaan als profvoetballer"

Een fanatieke voetbalfan kent Christians misschien nog van zijn periode bij KVC Westerlo. Hij debuteerde in 2009 als 21-jarig broekventje op het hoogste niveau. "Ik heb nog ambitie in die richting, maar droom niet van een bestaan als profvoetballer", besluit de verdediger. "Ik wil eerst en vooral met Geel uitgroeien tot een stabiele middenmoter in tweede klasse. Al heb ik zeker het gevoel dat ik nog stappen kan zetten."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties