Reactie Van Wijk niet euforisch na winst tegen Anderlecht: "Competitie is belangrijker"

Robby Morren
Robby Morren
| 12 reacties
Van Wijk niet euforisch na winst tegen Anderlecht: "Competitie is belangrijker"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Dennis Van Wijk kegelde met zijn Westerlo het grote Anderlecht uit de beker. Na afloop van de wedstrijd bleef de coach rustig onder de euforie. "Wellicht zullen we ons zondag afvragen of het dit wel waard was."

Robby Morren in Westerlo

"Het was een hele leuke wedstrijd om te zien, er kwamen heel veel kansen. Wij kwamen op het einde van de tweede helft nog goed weg met een bal op de paal en op de lat. De match kon alle kanten op. Dit is voor ons natuurlijk een topprestatie maar we moeten hier rustig onder blijven want de competitie is voor ons belangrijker."

"Als je op zo'n niveau kan spelen, dan verwacht je dat elke week en probeer je die lat toch hoger te leggen. De laatste weken haalden wij in de competitie 1 op 6 en dat is veel te weinig. We lieten de koppositie daardoor schieten en we staan niet meer bovenaan voor de tweede periodetitel. Daarom moeten we die wedstrijd van zondag tegen Lommel absoluut winnen."

"Als wij dit elke week kunnen tonen, dan gaan we heel erg dicht bij die promotie naar eerste klasse zitten. Deze wedstrijd is heel makkelijk om je op te laden. Als je dan naar Tubize moet om op een patattenveld te spelen dat derde provinciale niet waardig is, dan is de motivatie soms wat minder. Daar moeten we ons overheen zetten en er elke match 100% voor gaan."

"Ik ben toch fier. Morgen moeten we weer terug naar de realiteit, back to earth. Dan moeten we alweer werken naar de wedstrijd van zondag toe."

"Deze kwalificatie is voor ons een absolute bonus, vooral voor de kassier. We gaan weer een hele mooie affiche hebben. Ook voor de supporters die ons door dik en dun blijven steunen, is dit heel leuk. We gaan kijken of de spelers allemaal blessurevrij uit deze wedstrijd komen en dan gaan we ons zondag wellicht achter de oren krabben en dan zullen ons afvragen of het dit wel waard was."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties