Interview Dury: "Hopelijk in januari nog een prijs"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 6 reacties
Dury: "Hopelijk in januari nog een prijs"
Foto: © SC

Francky Dury werd in Aalst bedacht met de Raymond Goethals Trofee voor zijn prestaties met Zulte Waregem. Hij hoopt nu dat zijn team in januari opnieuw een prijs binnenhaalt, in de vorm van de Gouden Schoen voor Thorgan Hazard.

Sander De Graeve in Aalst

"Ik bedank mijn team", aldus Francky Dury bij het in ontvangst nemen van de Trofee Raymond Goethals. "Ik heb een geweldig team dat zich geweldig ontwikkelt. Het was een geweldig jaar voor Zulte Waregem en elk succes motiveert ons om nog meer te halen. Ik hoop dat er in januari nog een prijs bijkomt voor Thorgan Hazard."

Francky Dury kreeg de prijs voor Marc Wilmots, die tweede eindigde. Zijn prestatie met Zulte Waregem vergelijken met dat van de bondscoach met België vindt hij moeilijk. "Ik kan daarin geen vergelijking maken. Ik heb heel veel appreciatie voor Marc Wilmots."

"Geef de prijs volgend jaar met plezier aan Marc"

"Ik werkte samen met hem toen ik technisch directeur was bij de Voetbalbond en hij assistent-bondscoach was. Ik ben supporter van Marc, als je me begrijpt. Ik sms hem vaak om hem te feliciteren, hij leverde fantastisch werk met België. Maar ik ben wel blij dat ze voor mij gekozen hebben, daar wil ik eerlijk in zijn (lacht)."
 

Marc Wilmots is, met het WK in zicht, een grote kanshebber voor de volgende editie. "Wat als ik kampioen speel met Zulte Waregem en hij de halve finale op het WK haalt? Dat is simpel, dan geef ik de prijs met plezier aan Marc."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties