Dury mag Trofee Goethals in prijzenkast zetten

Timothy Collard
Timothy Collard
| 12 reacties
Dury mag Trofee Goethals in prijzenkast zetten
Foto: © SC

Francky Dury mag de Trofee Raymond Goethals in zijn prijzenkast zetten. De oefenmeester van Zulte Waregem krijgt de prijs omdat hij het best de gedrevenheid en de manier van werken benaderd die Raymond Goethals zich eigen maakte.

Sander De Graeve in Aalst

Francky Dury volgt Peter Maes op, die zich vorig jaar de beste Belgische oefenmeester mocht noemen. Zulte Waregem kende een geweldig jaar in 2013. Essevee deed afgelopen seizoen tot de laatste speeldag van de play-offs meet van de titel en ook dit seizoen gaat het de fusieclub voor de wind.

Dury heeft dan ook een belangrijk aandeel in het succes van Zulte Waregem en dat was de jury niet ontgaan. Dury gaat met een kleine voorsprong Marc Wilmots voor in de eindrangschikking. Dury klokte af op 43 stemmen, Marc Wilmots volgde met 39. Hein Vanhaezebrouck, de derde genomineerde, kreeg zestien stemmen naast zijn naam.

Volgend jaar waarschijnlijk Wilmots

Verder viel de vorige laureaat, Peter Maes, maar net naast de top-drie. Een coach kan de Raymond Goethals Trofee namelijk meerdere keren winnen. Organisator Alain Ronsse legt het reglement uit: "De genomineerden moeten Belg zijn, voor het overige maakt het niet uit of ze in binnen- of buitenland werken. Zowel clubcoaches als bondscoaches kunnen de award winnen."

Er werd nog een tijdje gedelibereerd in het Aalsterse restaurant waar de uitreiking doorging, maar uiteindelijk viel de keuze op Francky Dury. In de wandelgangen hoorden we dat Marc Wilmots mits een goeie prestatie op het WK een zekerheidje is voor de volgende editie.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties