'Oskaar van de Week': Joachim Mununga

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 11 reacties
'Oskaar van de Week': Joachim Mununga
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het was me het weekendje van de fopduiken en andere vallende sterretjes en zwanen wel. Op verschillende velden vierde de kwalijke trend van de schwalbe en het matennaaien weer hoogtij. Deze week sturen we onze wagen richting Henegouwen.

De laatste seizoenen is de schwalbe ingeburgerd geraakt in het profvoetbal. Een aanvaller moet bij wijze van spreken eerst een duikexamen afleggen vooraleer hij een lucratief contract kan tekenen bij een voetbalclub. Vandaar reikt Voetbalkrant.com wekelijks de ‘Oskaar’ van de Week uit. Deze week sturen we onze wagen richting Henegouwen.

Maric op de planken?

Maar eerst eventjes anders. Ook Milos Maric verdient immers een vermelding in deze rubriek. De middenvelder van Waasland-Beveren viel in de wedstrijd tegen KV Mechelen immers eventjes voor dood neer. Leuk detail: er was niets aan de hand tijdens de fase.

Antonio Ghomsi tikte de Serviër in een duel lichtjes op de borst. Wat volgde was dan ook een staaltje toptoneel. Maric zeeg als een vod in elkaar en bleef minutenlang de schijn hooghouden. De scheidsrechter van dienst bleek echter een kunstkenner en ging niet in op de artistieke kunsten van de Serviër.

Joachim 'Vallende Ster' Mununga

Maar de enige rechthebbende op de Oskaar is Joachim Mununga. De middenvelder van RAEC Mons toonde zich afgelopen weekend immers een grote fan van de vernieuwde grasmat op Jan Breydel. Of heeft hij zelf een verklaring voor het feit dat hij telkens tegen de grond ging?

"Het klopt dat ik vaak op de grond lag", aldus Mununga in een reactie aan Voetbalkrant.com. "Ik ga ook niet beweren dat er bij ieder contact een fout moet worden gefloten, maar ook de scheidsrechter heeft in dit geval zijn verantwoordelijkheid."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties