Regenboogstadion onneembare vesting: "Supporters geven boost"

Regenboogstadion onneembare vesting: "Supporters geven boost"
Foto: © SC

Zulte Waregem is ook dit seizoen goed bezig in de competitie. Het staat gedeeld tweede op vier punten van leider Standard. Vooral in eigen huis doet het geweldige zaken, met ondertussen al een 28 op 30. Met dank aan de supporters ook.

Door Aernout Van Lindt

Vorig seizoen speelde Zulte Waregem globaal genomen iets lager, waardoor het vooral in uitwedstrijden tegen toppers beter uit de verf kon komen. Play-off I heeft echter wat gedaan met Essevee, dat nu onder impulsen van mogelijk toekomstig Gouden Schoen Thorgan Hazard hoog druk gaat zetten.

Ook dit weekend zagen we Lierse een halfuur lang niet van de eigen helft raken, het staat symbool voor de kracht die Zulte Waregem uitstraalt in eigen huis. 

Aan deze Gaverbeek had misschien ook Europees meer mogelijk geweest. "Het Europees verhaal is geschreven, dus daar moeten we niet meer over praten. Maar ja, ik ben er van overtuigd dat we hier meer punten pakken en zo dus eigenlijk doorgaan", aldus Jens Naessens tegen Voetbalkrant.com.

De kracht van vak X

Andere opvallende statistiek: Zulte Waregem scoort vlot in eigen huis. Het maakte 24 goals in 10 wedstrijden en kon al elke match scoren - ook buitenshuis trouwens in de competitie. Van die 24 doelpunten werden er 18 gescoord aan de kant van vak X, toch een mooie 75%.

Tegen Lierse was het voor de eerste keer dit seizoen andersom: "Het klopt, meestal zetten we het in de tweede helft recht aan de andere kant. De cijfers spreken voor zich, de supporters spelen mee en geven een boost", gaf Naessens toe.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties