Interview Courtois: "Hoop dat Messi speelt"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 16 reacties
Courtois: "Hoop dat Messi speelt"
Foto: © SC

Thibaut Courtois neemt het morgen met Atlético Madrid in eigen huis op tegen FC Barcelona. Inzet: de leidersplaats in de Spaans hoogste klasse. Courtois hoopt alvast dat Messi ook deze wedstrijd speelt.

Sander De Graeve in Valencia

De Argentijnse superster is nog maar net terug, maar lukte al twee goals in een invalbeurt. Courtois ligt er echter niet van wakker. "Voor mij maakt dat niet uit. Het is altijd mooier om een ploeg te verslaan wanneer alle toppers meespelen, dus ik hoop dat hij speelt", klinkt het zelfzeker.

De doelman kijkt alvast uit naar de partij. "Het wordt een speciale match, de twee leiders die het tegen elkaar opnemen. Het leeft heel erg in Madrid, Spanje en misschien zelfs de hele wereld. Er wordt naartoe geleefd als naar een Clásico, ook al is het niet Real tegen Barça. Het lijkt een goed moment om een resultaat neer te zetten."

Voor het seizoen had Courtois dit niet verwacht. "We hebben nu 49 punten, het record voor een heenronde staat op 52, als we winnen halen we dat. Dat hadden we voor het seizoen niet durven dromen." Hij wil wel nog niet over de titel praten. "Als we in april nog bovenaan staan, kunnen we daarover beginnen nadenken. Nu is dat nog veel te vroeg."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties