"De rol van Collin is niet groter dan die van Verhaeghe"

"De rol van Collin is niet groter dan die van Verhaeghe"
Foto: © SC

Bij de KBVB zijn ze niet blij met de uitspraken van Bart Verhaeghe over de samenwerking met Anderlecht om een stadion te zetten. CEO Steven Martens geeft meer uitleg over het stadiondossier en de rol van Philippe Collin, bestuurder van Anderlecht en voorzitter van de technische commissie.

"Ik zal heel duidelijk zijn. Collin is inderdaad het hoofd van het departement Sport binnen de bond, maar daarin worden geen operationele beslissingen genomen", sust Martens in HLN. "Dat Collin Wilmots aanstelde? Ja, oké, dat was de enige belangrijke operationele activiteit van Collin geweest. In feite is de rol van Collin niet groter of belangrijker dan die van pakweg Bart Verhaeghe, die lid is van het Uitvoerend Comité."

Volgens Martens is het nieuwe stadion geen samenwerking tussen de KBVB en Anderlecht. "Neen! Er bestaat geen nationaal stadion. De overheid zal er geen geld in stoppen, net zomin als de voetbalbond. Ik omschrijf het liever als een Eurostadion van privé-investeerders waarin Anderlecht participeert", aldus Martens.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties