Van Holsbeeck over 'Dossier Hazard': "Wij zijn ook geen witte ridders"

Van Holsbeeck over 'Dossier Hazard': "Wij zijn ook geen witte ridders"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Herman Van Holsbeeck heeft nog een drukke tiendaagse voor de boeg. De manager van Anderlecht blijft jagen achter zijn mercatodoelwitten, ook op Thorgan Hazard. "Op dit moment zit het muurvast, maar ik blijf hopen", aldus Van Holsbeeck.

Met glimmende ogen zag Herman Van Holsbeeck Hazard zijn Gouden Schoen in ontvangst nemen. Ogen vol verlangen ook, want de onderhandelingen slepen nu al heel lang aan, maar hij wil hem nog steeds in het Astridpark zien spelen. "In voetbal kan je alleen je best doen", zuchtte Van Holsbeeck. "Iedereen verdedigt zijn club. Maar ik wil één ding vanavond duidelijk maken: chapeau voor Thorgan. Voor zijn Gouden Schoen, maar ook hoe hij met alle commotie omspringt."

Anderlecht wordt ondertussen door velen veroordeeld voor het willen wegkapen van Hazard. "Kijk, wij zijn ook geen witte ridders. Het is niet de gewoonte van Anderlecht, maar wij willen gewoon het beste voor de club. Het is een heel smalle lijn om op te balanceren. Maar wij zullen de beslissing van Thorgan respecteren."

"Alle kaarten op tafel"

Niet enkel de beslissing van Hazard zal echter de doorslag geven. Vooral wat Zulte Waregem als compensatie wil, zal de transfer doen slagen of niet. "Ik weet tot waar ik kan gaan. De transferperiode duurt nog tot 31 januari en ik hoop dat we eruit geraken. Ik heb bewondering voor de houding van Thorgan in dit alles. Twintig jaar en zo kalm blijven. Nu hij Gouden Schoen is, zal de druk echter nog stijgen", denkt Van Holsbeeck. "Wij hebben alle kaarten op tafel gesmeten. Ik weet tot hoe ver ik met mijn portefeuille kan gaan."

Maar Hazard is niet de enige op de radar van Anderlecht. "Wij hadden drie doelwitten: Hazard, Batshuayi en Defour. We willen daarvan er minstens één halen en liefst twee. Als dat niet lukt, heb ik gefaald, dat geef ik toe. Maar ja, als Defour bij Fulham voor 4,5 jaar kan tekenen..."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties