Dury: "We gaan ons versterken, het komt wel goed"

Dury: "We gaan ons versterken, het komt wel goed"
Foto: © SC

Volg Zulte Waregem nu via WhatsApp!

Goed nieuws voor Zulte Waregem: Thorgan Hazard blijft aan de Gaverbeek voor de komende zes maanden. Daarmee is er alvast een heet hangijzer weggehaald, nu kan Essevee op zoek naar vervangers voor Habibou en Malanda. Trainer Dury heeft er alvast een zeer goed oog in.

Aernout Van Lindt in Waregem

Thorgan Hazard kwam nog even kort terug op waarom hij naar Anderlecht wou: “Zulte Waregem liep wat leeg en ik had het gevoel dat het niet meer dezelfde ploeg was van in het begin van het jaar. We zullen ons misschien versterken op die plaatsen, maar daarover moet de coach spreken.”

En Dury sprak: “Ik ben blij dat Thorgan blijft. Hij is een sterspeler en hij is belangrijk voor de ploeg. Het waren voor hem en de ploeg moeilijke dagen. We hebben altijd gezegd dat we niet inzagen waarom hij midden het seizoen zou moeten van team wisselen, omdat hij perfect op schema zit in zijn ontwikkeling. Jonge gasten moeten gewoon veel spelen. Nu kunnen we terug vooruit kijken”, aldus Dury.

“We gaan ons versterken, dat komt wel goed”

Toch bijt hij niet naar Anderlecht, Chelsea, Bico of wie dan ook: “Ik neem niemand iets kwalijk. Ik snap dat ze hem wilden. We wilden allemaal het beste voor Hazard, maar verschilden daarbij van mening.”

“Ik begrijp zelfs Thorgan dat hij zei dat we waren verzwakt en dat hij daarom Anderlecht zag zitten. Want we zijn verzwakt met het vertrekken van Malanda en Habibou. Maar we gaan ons versterken, dat komt wel in orde. Er zal een middenvelder en een spits bijkomen.”

“Moeilijke dossiers, maar dus goede spelers”

Wie? Dat wilde Dury niet gezegd hebben: “Ik hou niet van grote woorden vooraf. Maar het gaat in de goede richting met de beide spelers. Ik zeg het liever pas als ze hier zijn. Dat het wat langer duurt en dat het moeilijke dossiers zijn, is een goed teken, want dat betekent dat het ook over goede spelers gaat”, is Dury duidelijk.

En of het blijven van Thorgan Hazard een goede zaak kan zijn om de deals er door te krijgen? “Ze willen volgens mij alle twee graag komen, dat helpt ook al. Ze weten ook dat Thorgan een sterspeler is, maar er is naar hen nooit een belofte gedaan dat hij hier nog zou zijn.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties