'Oskaar van de Week': Kristof D'Haene

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 5 reacties
'Oskaar van de Week': Kristof D'Haene
Foto: © SC

Het was me het weekendje van de fopduiken en andere vallende sterretjes en zwanen wel. Op verschillende velden vierde de kwalijke trend van de schwalbe en het matennaaien weer hoogtij. Deze week sturen we onze wagen richting het Jan Breydelstadion.

De laatste seizoenen is de schwalbe ingeburgerd geraakt in het profvoetbal. Een aanvaller moet bij wijze van spreken eerst een duikexamen afleggen vooraleer hij een lucratief contract kan tekenen bij een voetbalclub. Vandaar reikt Voetbalkrant.com wekelijks de ‘Oskaar’ van de Week uit. Deze week trekken we nog eens naar West-Vlaanderen.

De bocht van Petit Pelé

Maar eerst eventjes iets anders. Ilombé Mboyo gooide zich de voorbije dagen ook enkele keren tegen de grond. De aanvaller van KRC Genk lag de voorbije weken in de lappenmand en maakte zijn terugkeer bij de Limburgers. Dat was echter dik tegen zijn zin. "De medische staff denkt dat ik fit ben, maar dat is helemaal niet het geval", liet de tweevoudig Rode Duivel optekenen.

En vervolgens volgde een schwalbe van wereldklasse. Mboyo sloeg enkele dagen later mea culpa. "Ik heb helemaal geen probleem met de medische staff. Al gaan we er nu eerst voor zorgen dat ik topfit ben."

Het betere naald- en draadwerk

Maar de enige echte 'Oskaar van de Week' is Kristof D'Haene. De 23-jarige flankaanvaller van Cercle toonde in de partij tegen Sporting Charleroi dat hij de zwemlessen - of beter gezegd: de duiklessen - destijds op school goed heeft verteerd.

Na balverlies bij de Zebra's ging D'Haene met het leer aan de haal. De flankaanvaller belandde echter tussen Sébastian Dewaest en Mourad Satli. De Cercle-speler gingen danig spectaculair neer dat gans Olympia ervan overtuigd was dat het betere naald- en draadwerk nodig zou zijn om hem op te lappen. Enkele secondes later dartelde hij als een kwiek veulen over het veld. Kristof, toch!

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties