Beloften Anderlecht goed gestart op Italiaans tornooi

Jordy Ferket
| 7 reacties
Beloften Anderlecht goed gestart op Italiaans tornooi
Foto: © SC

Vorig jaar wonnen de beloften van Anderlecht de prestigieuze Viareggio Cup. Nu hebben ze alvast een goede start genomen om dat kunststukje te herhalen. Paars-Wit won met 0-1 van Napoli.

Maandag vertrok de ploeg naar Italië. Naast de vaste spelers van de beloften nemen er ook drie spelers van de A-kern deel aan het tornooi: Nabil Jaadi, Samy Bourard en Leander Dendoncker. Zo vergaren zij ook extra speelminuten. Het team deed het in de eerste match alvast uitstekend. Het Italiaanse Napoli, dat zich kwalificeerde voor de tweede ronde van de Youth Champions League, ging voor de bijl met 0-1. Kawaya scoorde het enige doelpunt van de wedstrijd na een knappe actie en dito schot.

In de eerste helft creëerde Napoli enkele kansjes, maar doelman Xavier Gies stond pal. Anderlecht nam het initiatief over en Kawaya knalde een eerste keer naast. Ook Jaadi probeerde het, maar zag zijn schot in het zijnet belanden en Dendoncker kopte nog over. Leya Iseka mocht ook eens aanleggen, maar miste. Kawaya scoorde net voor het uur en daarna controleerde paars-wit de wedstrijd.

De ploeg zet onmiddellijk een stap in de goede richting. Er volgen nog twee groepsmatchen voor de U19 van Anderlecht. Palermo en het Australische A.P.I.A. Tigers. Tegen die laatsten speelt Anderlecht woensdag. Paars-Wit is niet de enige Belgische ploeg die deelneemt aan het tornooi. Ook Club Brugge is van de partij.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties