Buffalo's alsnog op POI-koers?

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 15 reacties
Buffalo's alsnog op POI-koers?
Foto: © SC

KAA Gent lijkt alsnog een woordje te gaan meepraten in het POI-debat. De Oost-Vlamingen leken enkele weken geleden nog een vogel voor de kat, maar hebben een ticketje voor de elitegroep binnen handbereik.

Door Cédric De Volder

KAA Gent hoopt nog steeds op een stekje in play-off I. Maar slagen de Buffalo's ook in hun opzet? Voetbalkrant.com zocht en vond vijf redenen: de blauwbloezen zijn er dit jaar opnieuw bij.

1. Gent zit Genk op de hielen

Een blik op het klassement leert ons dat de positie van KAA Gent helemaal niet uitzichtloos is. De Oost-Vlamingen volgen momenteel op amper vijf punten van KRC Genk. Een misstap van de Limburgers kan er dus voor zorgen dat we nog enkele enorm spannende weken tegemoet gaan.

2. Zes op dertig: een serieuze dip

En zo'n misstap van Genk klinkt de laatste weken niet langer als een verrassing. De Limburgers knoopten afgelopen weekend dan wel aan met een overwinning op het veld van KV Mechelen, maar kijken nog steeds tegen een enorm povere zes op dertig aan. Eén ding lijkt zeker: met wedstrijden tegen Club Brugge, RSC Anderlecht en KV Kortrijk oogt het programma van Genk allesbehalve gemakkelijk.

3. KAA Gent 2.0

De Buffalo's hebben momenteel ook simpelweg een beter team dan voor de jaarwisseling. De inkomende transfers van onder anderen Matz Sels, Habib Habibou en Danijel Milicevic bleken vooralsnog stuk voor stuk voltreffers.

4. Mircea Rednic for President

Met de Roemeen staat dan nog eens de perfecte kapitein aan het roer van het Gentse schip. Rednic kwam, zag en hoopt nu ook nog te overwinnen in de Ghelamco Arena. De veldheer lijkt momenteel met harde hand zijn troepen te leiden. Een tactiek die werkt!

5. Alles mag, maar niets moet

Momenteel is er bovendien geen druk bij KAA Gent. "We spelen nu in een ultramodern stadion. Het is de bedoeling om nu ook uit te groeien tot een topclub. Jammer genoeg kunnen we niet alles tegelijkertijd doen", liet Michel Louwagie onlangs nog optekenen. Volgend seizoen heeft Genk geen excuus meer om play-off I te mislopen, maar anno 2014 kunnen de Buffalo's zonder druk naar 'het doel' toeleven.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties