EK Futsal Weinig verrassingen in kwartfinales

Weinig verrassingen in kwartfinales
Foto: © SC

De groepsfase zit er op, vanaf vandaag gaan de kwartfinales van start in Antwerpen. In het Sportpaleis strijden acht teams om de prijzen.

Door Aernout Van Lindt

Dat de lage landen er niet bij zouden zijn in de kwartfinales, dat kon je eigenlijk al een klein beetje op voorhand weten. Zowel België als Nederland waren qua ranking op de wereldranglijst het derde land in de poule. De Belgen boden tegen Oekraïne meer dan aardig weerwerk, maar meer dan een puntje zat er niet in. Nederland moet dan weer puntenloos naar huis.

Dat regerend kampioen Spanje voorbij Tsjechië en Kroatië zou raken, stond ook in de sterren geschreven. Het gelijkspel van de Kroaten tegen Spanje was dan ook een kleine verrassing, maar de pandoering die aan de Tsjechen werd gegeven zal toch vertrouwen geven.

En toch was er een verrassing: de Slovenen. Tegen Italië een knappe overwinning, tegen Azerbeidzjan pas in de absolute slotfase het onderspit moeten delven en uiteindelijk door naar de kwartfinales. En nu opnieuw proberen stunten in de kwartfinales tegen de uittredend kampioen?

Speelschema:

Oekraïne - Portugal 3/2 (18u)
Roemenië - Rusland 3/2 (20.30u)

Italië - Kroatië 4/2 (18u)
Spanje - Slovenië 4/2 (20.30u)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties