Wie haalde het team van de week?

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 15 reacties
Wie haalde het team van de week?
Foto: © SC

Speeldag 24 kan alweer de geschiedenisboeken in. We onthouden de misstap van Anderlecht bij Lierse en de verrijzenis van Racing Genk. Onze redactie verkoos als dessert het team van de week.

Doel

In doel kiezen we deze week voor Adrien Saussez. De jonge goalie van Bergen hield sterk stand op bezoek bij Club Brugge en pakte uit met enkele belangrijke reddingen. Hij verdient zo zijn eerste selectie in het team van de week.

Verdediging

Voor de doelman opteren we voor drie pionnen die deze week de puntjes op de 'i' zetten. Scholz bewees nog maar eens zijn degelijkheid bij Lokeren. Hij gaf geen krimp tegen Zulte Waregem. Ervin Zukanovic bewees nog maar eens dat hij de beste centrale verdediger in Gentse loondienst is en knalde een pracht van een vrije trap binnen. Verder bewees Davy De fauw met zijn invalbeurt dat Zulte Waregem hem wel degelijk miste de voorbije weken.

Middenveld

Op het middenveld kiezen we voor een ruit. Op de meest verdedigende positie vinden we Koen Persoons terug. Hij overvleugelde ploegmaat Vanaken én tekende voor de openingstreffer. Niet ver van hem staan twee leden van de verrijzenis van de speeldag. Thomas Buffel kende een fantastische terugkeer en ook Gorius deed meer dan zijn duit in het Genkse zakje. Losada speelde dan weer zijn ex-club op een hoopje op vrijdag.

Aanval

Voorin kunnen we niet naast Batshuayi, wat een match speelde die tegen Cercle Brugge. De spits tekende voor twee rozen en was de hele wedstrijd een gesel voor de groen-zwarte defensie. Naast hem nog twee jongens die zich trefzeker toonden. Tony Watt zette zijn uitstekende vorm door tegen Anderlecht. Nicklas Pedersen legde bij Gent een complete prestatie op de mat ondanks zijn bakzittersstatuut van de voorbije weken.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties