Del Bosque maakt zich toch zorgen na 'bekerduel over de schreef'

Del Bosque maakt zich toch zorgen na 'bekerduel over de schreef'
Foto: © SC

Het bekerduel van gisterenavond tussen Real Madrid en Atlético Madrid heeft de tongen wel losgemaakt. Iedereen heeft wel een mening over de gebeurtenissen tijdens de topper. Spaans bondscoach Vicente Del Bosque trok ook even zijn wenkbrauwen op toen hij alles zag gebeuren.

Laten we zeggen dat een paar spelers toch over de schreef gingen. En Del Bosque heeft spelers uit beide kampen in zijn groep voor het WK zitten. En een onderling dispuut kan hij dus missen als kiespijn.

"Er waren voorvallen die ik niet fijn vond om te zien", aldus Del Bosque donderdag. "Iedereen moet zijn team verdedigen, maar er waren schermutselingen en gedrag die niet passend waren."

In de Spaanse selectie zijn spelers van zowel Real als Atlético Madrid actief. Zo zijn Sergio Ramos, Xabi Alonso, Koke en David Villa kandidaten om komende zomer deel te nemen aan het WK in Brazilië. Del Bosque zal een conflict binnen de spelersgroep als gevolg van ontwikkelingen bij de clubs willen vermijden.

Del Bosque is niet onervaren in het bestrijden van dergelijke conflicten. Spelers van Real en FC Barcelona lagen in onderlinge duels met elkaar overhoop. Toch wist Spanje de afgelopen zes jaar de wereldtitel en twee Europese titels te veroveren.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties