Wie volgde er nog zijn coach naar een andere club?

bart ver elst
| 1 reacties
Wie volgde er nog zijn coach naar een andere club?
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het gerucht bestaat dat Club Brugge verregaande interesse in Roberto Rosales zou hebben. Het is natuurlijk niet onlogisch dat Preud'homme Rosales wil halen, want hij kent de rechtsachter van zijn vroegere periodes bij Gent en Twente. Wij zochten naar meer coaches die graag zo handelen.

Michel Preud’homme

Preud’homme zou maar al te graag Rosales in de zomer binnenhalen. Er zijn meerdere clubs geïnteresseerd in Meunier, de andere rechtsachter Hogli verlaat in de zomer het team om terug in Noorwegen te gaan voetballen. Rosales tekende in 2007 als 18-jarige een contract bij AA Gent. Het seizoen erna kwam Preud-homme en vanaf toen was Rosales één van de smaakmakers. In 2010, na vice-kampioen te worden met Gent, ging Preud’homme naar Twente en nam hij de Venezuelaan mee naar Enschede. Na een periode bij Al-Shabab is Preud’homme nu dus bij Club Brugge aan de slag, en het zou wel eens goed kunnen dat Rosales in de zomer opnieuw naar de club gaat waar Preud’homme coach is.

Georges Leekens

Als Nebojsa Pavlovic één iemand moet noemen die de rode draad in zijn carrière is, dan is dat zeker en vast Georges Leekens. Toen de ex-bondscoach Gent nog coachte, haalde hij Pavlovic al binnen. Toen hij in 2007 trainer werd van Lokeren, haalde hij opnieuw Pavlovic in zijn ploeg, die bij Sollied in Gent op een zijspoor zat. Na een korte omzwerving bij Al-Hilal werd Leekens trainer van Kortrijk. U kan vast al raden wat er dan gebeurde: Leekens haalde Pavlovic naar Kortrijk, waar de verdedigende middenvelder momenteel nog altijd speelt.

David Moyes

David Moyes wou in het seizoen 2008-2009 Fellaini absoluut naar Everton halen. Uiteindelijk lukte dat op 31 augustus, de laatste dag van de transferperiode. Er was een recordbedrag van maar liefst 18,5 miljoen euro mee gemoeid. Fellaini groeide onder Moyes uit als sterkhouder bij Everton en speelde er tot vorig seizoen. Manchester United zocht een opvolger voor de gestopte Sir Alex Ferguson en kwam daarbij uit bij David Moyes, die absoluut zijn centrale middenvelder mee wou naar United. Moyes kreeg zijn zin en betaalde 32 miljoen euro voor de kopbalsterke Fellaini. Moyes wou ook Leighton Baines nog halen bij zijn ex-club, maar zover kwam het niet.

Frank Vercauteren

Vercauteren had bij Anderlecht Anthony Vanden Borre en Jonathan Legear onder zijn leiding. Met Anderlecht pakte Vercauteren twee titels tot hij ontslagen werd in 2007. In 2009 volgde hij Hein Vanhaezebrouck op bij Racing Genk, dat toen een bedroevend seizoen aan het spelen was. Hij haalde Anthony Vandenborre in 2010 naar Racing Genk en die bloeide terug open in Limburg. Na Genk ging Vercauteren naar Al-Jazira en Sporting Lissabon tot hij daar ontslagen werd. Begin 2014 kwam Vercauteren bij KV Mechelen terecht en haalde hij meteen Jonathan Legear van Terek Grozny naar Mechelen, die net als Vanden Borre geen goede tijd kende bij zijn vorige club.

Roberto Martinez

Martinez was vier jaar lang coach van Wigan Athletic. Het lukt hem drie keer om Wigan te behoeden voor degradatie, maar vorig seizoen eindigde de club achttiende, wat de degradatie naar tweede klasse betekende. De Spanjaard kon als opvolger van Moyes bij Everton aan de slag. Niet alleen hij transfereerde naar Everton, maar ook drie van zijn spelers kwamen mee. De namen: Arouna Koné, James McCarthy en ex-Bruggeling Antolin Alcaraz. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties