Reactie Van den Brom: "Bij eender welke wissel zou ik stadion over me gekregen hebben"

Van den Brom: "Bij eender welke wissel zou ik stadion over me gekregen hebben"
Foto: © SC

Ondanks een winstpartij toch het eigen publiek over je heen krijgen. Het is niet leuk, maar John van den Brom moest het wel onder ondergaan. "Jammer, want we hebben de twaalfde man nodig", zei de Nederlander achteraf.

Johan Walckiers in Anderlecht

Van den Brom is er wel zo eentje die zich dan niet gaat kwaad maken als er lastige vragen komen. De trainer van Anderlecht ontweek de vragen niet, maar probeerde vooral de fans te sussen.

Je kreeg vandaag heel wat te horen van het publiek?

"Dat is niet leuk. Zeker niet als je thuis speelt. Het is spijtig, maar ik kan me niet met het publiek bezig houden. Het ergste is dat het vooral effect heeft op de spelers. We hebben veel jonge gasten en die zijn dit niet gewoon. Ik ben zelf speler geweest en ben ook uitgefloten. Geloof me, dat werkt niet motiverend."

Maar het was weer geen goede match?

"We wilden hier vanavond vertrouwen opdoen door te winnen. Die eerste goal valt op een ideaal moment en dan scoor je in de tweede helft snel een tweede. Dan hoop je natuurlijk dat het meer wordt, maar dat gebeurt dan niet. Daar ben ik niet blij mee. Tegen een georganiseerde ploeg als Bergen was het niet makkelijk."

Het is wel de eerste keer dat jij persoonlijk met die kritiek van de fans geconfronteerd wordt. Het werd persoonlijk...

"Dat is natuurlijk niet leuk. Vooral bij die wissel kreeg ik het stadion over me heen. Maar elke wissel die ik op dat moment deed, zou betwist worden. Het publiek begon zich al heel vroeg in de wedstrijd te roeren. Dat is jammer, want we hebben onze twaalfde man nodig. We zitten niet in een fantastische periode. Dat weten we. Vooraf dachten we vanavond vertrouwen te tanken, maar dat is slechts deels geslaagd. Het gebeurde niet op de manier waarop we gehoopt hadden."

Heeft het je verbaasd?

"Ik was de hele avond verbaasd."

Kan je hen begrijpen?

"Ik begrijp hen wel. Wij zijn ook niet tevreden, maar we hebben elkaar nodig. Het zal moeilijk blijven dit seizoen, want we lopen al niet over van vertrouwen. Op training zie ik betere dingen en daar hou ik me aan vast. Eens moet het toch eens keren."

Hoe denk je het publiek weer achter de ploeg te krijgen?

"Door veel wedstrijden te winnen. Dat is de enige manier. Als we winnen tegen Lokeren en een goede match spelen tegen Genk en ook winnen, staan ze weer op de banken. En dat hebben we nodig, zeker in deze moeilijke periode."

Waarom speelde je maar met één spits?

"Ik koos voor Cyriac omdat hij het beste was vorige week in Kortrijk. We zijn gestart met drie spitsen, met Vargas daar achter. Tegen een defensieve ploeg als Bergen, waarvan hun diepste spits op de middenlijn speelde, moesten we het proberen met flankspelers en backs die over die flankspelers konden gaan. Dan is het toch mooi dat de eerste goal zo valt, met Oli die over Bruno gaat en een goede voorzet aflevert. We hoopten wel dat het vaker ging gebeuren.

Tielemans zat niet bij de kern?

"Youri weet zelf ook dat hij niet goed was en dat dit eens kon gebeuren. Hij begreep het ook. Net als Mitrovic begreep dat hij eens op de bank moest zitten. Hij vond zelf ook dat hij niet goed bezig was."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties