Berchem Sport schuift voorzitter Convents opzij

Steven Bologne
| 8 reacties
Berchem Sport schuift voorzitter Convents opzij

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

In oktober stelde derdeklasser Berchem Sport met Louis Convents, CEO van Promocon, een nieuwe voorzitter aan voor haar directiecomité. Zijn komst bleek niet erg succesvol voor de club met stamnummer 28.

In een persbericht laat Berchem Sport weten voorzitter Louis Convents zijn functies te hebben ontnomen. Bijgevolg is Convents geen lid en voorzitter meer van het directiecomité van de club. De club haalt verschillende oorzaken aan: het weinig interesse betonen in het voetbal en zijn algemene werking alsook een gebrek aan betrokkenheid en inleefvermogen met de geplogenheden van het voetbal. Bovendien kwam Convents schijnbaar enkele engagementen niet na en bleef hij afwezig gedurende vergaderingen en wedstrijden.

De Raad van Bestuur stelt geen nieuwe voorzitter aan van het directiecomité, Erik Vermeylen, Kristof De Meulder en Guido De Beule zullen gezamenlijk de functies overnemen tot het einde van het seizoen.

Convents maakte zich op de club aanvankelijk populair door tweede klasse te ambiëren en elke vorm van fusieplannen af te ketsen. Enkele weken later bleef daar nog weinig van over toen Convents in een tv optreden op de regionale zender het ontslag van zijn trainer aankondigde, terwijl die nietsvermoedend dezelfde tijd een training gaf op de club. Supporters kwamen al snel in opstand waardoor Convents naar de achtergrond verdween. Ook sportief blinkt de club dit sezoen niet uit, het vecht tegen de degradatie in derde klasse B. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e amateurliga B

Nieuwste reacties