Grootaers denkt aan fusie: "Waarom Lierse en Antwerp niet samen?"

Timothy Collard
Timothy Collard
| 80 reacties
Grootaers denkt aan fusie: "Waarom Lierse en Antwerp niet samen?"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Walter Grootaers is sinds kort ondervoorzitter bij Lierse. De oud- zanger van de Kreuners denkt al aan wat de toekomst zal brengen en heeft het zelfs over een fusie tussen Lierse en Antwerp. "Vroeg of laat komt het ervan", zo zegt hij in Knack.

Grootaers werkt mee aan de toekomst van de Pallieters en hoopt onder meer op een nieuw stadion voor de club. Een stadion delen met andere teams lijkt hem dan ook een ideaal scenario. “Het stadion van Antwerp, dat ook in een woonkern staat en aan verbouwing toe is, ligt in vogelvlucht op twaalf kilometer van dat van ons.”

“Ook KVC Westerlo, dat volgend seizoen misschien weer in eerste klasse speelt, is hier maar een boogscheut vandaan. In mijn ideale wereld bouwen wij drieën samen een stadion. Bouw een gezamenlijk stadion voor Antwerp, Lierse en Westerlo aan de E313, en aan de E19 een voor Beerschot, KV en Racing Mechelen”, doet Grootaers zijn plannen uit de doeken.

"Waarom zouden Lierse en Antwerp niet samen vercder kunnen?"

De ex-zanger gaat zelfs nog een stapje verder. “Als je samen een stadion deelt, dan komt een fusie haast vanzelf op tafel. Waarom zouden Lierse en Antwerp niet samen verder kunnen? Geef me één rationele reden. Twee ploegen met een enorme traditie, de ene brengt de Kempen mee, de andere de mooie grootstad Antwerpen. Waarom niet?”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties