Interview Verhulst: "Lokeren moet van niemand schrik hebben"

Jordy Ferket
| 2 reacties
Verhulst: "Lokeren moet van niemand schrik hebben"
Foto: © SC

Davino Verhulst mocht dit weekend tegen AA Gent invallen na de blessure van doelman Copa. Het was voor de keeper nog maar zijn tweede officiële optreden in het shirt van Sporting Lokeren. Dat zou hij graag anders zien. "Volgend seizoen wil ik eerste doelman zijn."

Door Jordy Ferket

Momenteel moet hij de Ivoriaanse doelman Copa voor zich dulden. Die reageerde op zijn eigen wijze op de botsing met Brecht Dejaegere. “Het is als keeper nooit leuk als iemand op je doorgaat. Dus ik snap hem wel. Zijn reactie is natuurlijk typisch Copa. Maar je kan daar niets verkeerd over zeggen. Het is zijn stijl”, aldus Davino Verhulst aan Voetbalkrant.com.

Door de blessure van de eerste doelman viel Verhulst in tegen de Buffalo’s. Hij zag een indrukwekkend ploegprestatie, maar ook Gent-goalie Sels maakte indruk. “Wij hadden genoeg kansen, maar de thuisploeg had een fantastisch keeper tussen de palen staan. Als hij er niet stond, gingen wij gewoon met de drie punten naar Daknam.”

“Als Sels er niet stond, gingen de drie punten gewoon naar ons”

De Ivoriaan zal volgens coach Peter Maes waarschijnlijk een wedstrijd moeten missen. Daardoor zal Verhulst ook tegen Anderlecht het doel verdedigen. De Waaslander kijkt uit naar de wedstrijd. “Lokeren moet van niemand schrik hebben. Respect wel, maar angst voor de tegenpartij zeker niet. Paars-wit zal gemotiveerd zijn door het gemor van de fans vorige wedstrijd. Dus het zal niet vanzelf gaan.”

Iedere voetballiefhebber is ervan overtuigd dat dit Sporting Lokeren zeker is van play-off 1. Toch wil de reservedoelman niet vooruitlopen op de feiten. “Zolang het nog mis kan gaan, is er geen zekerheid. Maar een ding is zeker: we moeten dit gewoon vasthouden. Als we op het einde van de reguliere competitie bij de beste zes zijn, dan moeten we ervoor zorgen dat er een zekere regelmaat is. Lokeren mag niet het vijfde wiel aan de wagen zijn. Bovendien is in play-off 1 alles mogelijk”, aldus Verhulst.

“Volgend seizoen wil ik eerste doelman zijn”

Waar Davino Verhulst volgend jaar keept, kan hij nog niet zeggen. “Het is mijn ambitie om hier eerste doelman te worden. Dat steek ik niet onder stoelen of banken. Toen ik hier tekende, wist ik dat het contract van Copa bijna ten einde loopt. Daarom tekende ik hier ook. Volgend seizoen wil ik eerste doelman zijn. Wat als ik volgend jaar niet tussen de palen sta? Dat zullen we dan wel zien.”, besloot Lokeren-doelman Verhulst.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties