Reactie Vercauteren: "Na rode kaart zakte het in elkaar"

Vercauteren: "Na rode kaart zakte het in elkaar"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Franky Vercauteren leek gisterenavond op weg naar een veilige haven met KV Mechelen, maar het schip strandde in de slotfase. De coach van Mechelen zag de rode kaart voor Ghomsi als het keerpunt van de match.

Vercauteren was echter eerlijk in zijn analyse. "We beginnen niet goed en dan kom je toch op voorsprong na een afwerking aan honderd procent. Dat was onverdiend op dat moment, maar zo is voetbal. Offensief brachten we weinig, maar je staat toch 0-2 voor. Cercle verdiende meer, maar daar konden wij ook niet aan doen."

De rode kaart voor Ghomsi was het sein voor een half uur belegering van de kooi van Biebauw. "Dat was het keerpunt. Ik ga me er ook niet over uitspreken of het nu rood of niet was. Misschien was het wel licht, maar Ghomsi moet daar zo'n fout niet maken. Er stuikte daarna heel wat in elkaar. Je zag dat het mentaal moeilijk werd."

"Cercle kreeg met elf tegen tien nog meer moed. We doen vandaag een slechte zaak, maar we wisten dat het knokken ging worden tot het einde. Spijtig, want met drie punten hier waren we al een heel eind op weg geweest", zuchtte Vercauteren nog.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties