Leko: "Blij met deze kans"

bart ver elst
| 7 reacties
Leko: "Blij met deze kans"
Foto: © SC

Ivan Leko werd vanochtend voorgesteld als de nieuwe coach van eersteklasser OH Leuven. Samen met Hans Vander Elst moet hij ervoor zorgen dat de fusieclub in eerste klasse blijft.

Door Bart Ver Elst

OH Leuven zat een aantal weken geleden aan de tafel met Emilio Ferrera, maar die piste ging niet door omdat Vermeulen zijn kans kreeg als hoofdtrainer. Met Leko als aanstelling kan je toch wel spreken van een verrassing. “Leko zorgt voor een positieve input en straalt duidelijk passie uit. We weten dat we hem deze kans in moeilijke omstandigheden geven, maar we zijn ervan overtuigd dat we ons kunnen redden met hem”, klinkt het bij OHL.

Ivan Leko beseft dat dit een kans is die hij absoluut moet grijpen. “Dit is een heel belangrijke dag voor mij, ik ben blij dat de club me deze kans geeft om het als T1 te proberen. Voor mij was het ook iets of wat een verrassing, maar ik geloof er 200% in dat we ons kunnen redden in eerste klasse. Ik wil zeker Ronny (Van Geneugden) en Herman (Vermeulen) bedanken voor het goede werk dat ze hier geleverd hebben”, aldus de Kroaat.

Gebrek aan ervaring

Of Leko een gebrek aan ervaring heeft om de ploeg te redden? “Ik heb achttien jaar op het hoogste niveau gespeeld en in Spanje onder meer tegen Real Madrid gespeeld. In elke ploeg waar ik kwam toonde ik leiderschapscapaciteiten. Ik weet dus wel hoe dit wereldje in elkaar zit. Mijn eerste taak is het team een nieuwe start te laten nemen en ervoor zorgen dat alle neuzen opnieuw in dezelfde richting wijzen.”

OH Leuven geeft Leko een contract tot het einde van het seizoen, met een automatische verlenging indien de club in eerste klasse blijft. De club heeft Hans Vander Elst opnieuw aangesteld als T2 omdat hij het Pro License diploma bezit dat Leko nog niet behaald heeft. Bij OHL zeggen ze dat het een ‘duo-baan’ wordt.

OHL benadrukt nogmaals dat ze Herman Vermeulen willen bedanken voor de inzet en de bewezen diensten voor de club, maar dat er na de één op twaalf van de afgelopen wedstrijden een oplossing gevonden moest worden. Vermeulen wordt nog altijd gezien als één van de kandidaten om technisch directeur te worden. Ook dankt de club Lokeren om het contract van Leko zonder problemen te ontbinden, waardoor er geen vergoeding betaald moest worden.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties