"Regenboogstadion op termijn een visitekaartje in het Belgisch voetbal"

Jordy Ferket
| 22 reacties
"Regenboogstadion op termijn een visitekaartje in het Belgisch voetbal"
Foto: © SC

Zulte Waregem en de stad Waregem hebben gisterenavond aangekondigd dat het Regenboogstadion zal verbouwd worden. Die aanpassingen zullen onmiddellijk na dit seizoen van start gaan. Door die upgrade zal de club Europees kunnen spelen in het eigen stadion.

Momenteel biedt het Regenboogstadion plaats aan 9000 toeschouwers. Dat zal uitgebreid worden naar 12000 zitplaatsen en 2000 staanplaatsen. De stad en de club slaan de handen in elkaar om dit te realiseren. “De goede verstandhouding heeft geleid tot een ambitieuze en realistische samenwerking”, vertelde burgemeester Vanryckeghem op de site van Zulte-Waregem.

“Het totale masterplan kost ongeveer 22 miljoen euro”

“We willen het Regenboogstadion op termijn een visitekaartje maken in het Belgisch voetbal”, aldus de burgemeester van Waregem op de site van de club. “De eerste fase, waarin aanpassingen worden gedaan waardoor Europees voetbal mogelijk wordt, zal zes miljoen euro kosten. Het totale masterplan kost ongeveer 22 miljoen euro.”

Carl Ballière, voorzitter van de club, gaat op de site van Zulte Waregem iets dieper in op die eerste fase. “Daarin zullen alle staanplaatsen in het stadion zitplaatsen worden. Daarnaast doen we ook enkele broodnodige aanpassingen: de verbreding van het terrein, de upgrade van de verlichting en de uitbouw van de persfaciliteiten. Later zal de huidige capaciteit geleidelijk aan opgetrokken worden.”

“We zijn blij met de steun van de stad en de KBVB”

Het masterplan is een samenwerking tussen de stad en de club. “Europees voetbal spelen in het stadion, is nog niet mogelijk. Daarom heeft de club samen met de stad en Goedefroo+Goedefroo architecten nieuwe plannen opgesteld voor de voetbalarena.”, aldus commercieel manager Pieter-Jan Vanschamelhout. “We zijn blij dat de stad, de KBVB en Dimitri Huyghen en Didier De Baere van het stadionagentschap ons project steunen.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties