Nuytinck: "Belangrijke mensen binnen Anderlecht gaven me moed"

Nuytinck: "Belangrijke mensen binnen Anderlecht gaven me moed"
Foto: © SC

Mits een volgende grote verrassing van John van den Brom staat Bram Nuytinck vanavond in de basis tegen OH Leuven. De Nederlandse verdediger kruipt uit een diep dal. De neerwaartse spiraal begon volgens hem zelf op het EK -21 van vorige zomer.

 "Ik was aanvoerder, had alle kwalificatiewedstrijden gespeeld, maar op het EK moest ik naar de bank", zegt Nuytinck in HLN. "Dat kwam hard aan. Ik had het moeilijk daarmee, zelfs al moest ik plaats maken voor jongens die van het grote Oranje kwamen."

In de laatste wedstrijd tegen Spanje mocht hij wel aantreden met een volledige invallersploeg, maar speelde hij niet goed, raakte geblesseerd en werd er op de koop toe verloren. "Ik had rust nodig, maar moest gelijk weer beginnen bij Anderlecht. Het lukte me niet om in de weken daarna uit het dal te kruipen."

En na enkele weken verloor hij ook bij Anderlecht zijn basisplaats. "Ik had het er heel moeilijk mee. Op de club liep ik rond met een lang gezicht. Op training bleef ik niettemin mijn best doen. Veel mensen zijn ook naar me toegekomen om me moed in te spreken. Ook belangrijke mensen binnen Anderlecht."

Op een gegeven moment kwam zijn manager ook met verschillende aanbiedingen. "Ik zei tegen hem: gooi alles weg, ik wil hier weer belangrijk zijn."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties