Waarschuwing: "Opzettelijk geel pakken? Vervolging mogelijk"

Waarschuwing: "Opzettelijk geel pakken?  Vervolging mogelijk"
Foto: © SC

Vanavond staat speeldag 29 op het programma in de Jupiler Pro League. Op zo'n speeldag gaan een aantal spelers traditiegetrouw op zoek naar een kaartje, waardoor ze speeldag 30 missen en met een propere lei aan de play-offs kunnen beginnen.

Ook dit jaar is het lijstje van mensen die een kaartje kunnen gebruiken groot. Denken we maar aan onder anderen Mitrovic, Ezekiel, Overmeire of Meunier. Met een extra gele kaart kunnen zij speeldag 30 toekijken vanuit de tribunes en zijn ze tegen de play-offs terug 'zondenvrij'.

Een scheidsrechter kan niets doen tegen spelers die al te graag geel willen halen, maar er kunnen wel degeljk achteraf straffen worden opgelegd. Dus waarschuwt bondsprocureur Marc Rubens alvast de spelers: "Als een speler opzettelijk geel pakt, kunnen we die wel degelijk vervolgen", aldus Rubens in Het Nieuwsblad.

"Onbetamelijk gedrag"

"Dat valt namelijk onder de noemer van onbetamelijk gedrag. Een grijze zone, maar gelukkig is die er", ging Rubens verder. Een verwittigd man is er dus twee waard vanavond ...

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties