Courtois speelt belangrijke rol in moeizame zege Atlético

Jordy Ferket
| 6 reacties

Atlético Madrid heeft het voorbeeld van stadsgenoot Real gevolgd. Het won ook maar met 1-0 tegen Espanyol. Diego Costa scoorde het enige doelpunt. Doelman Thibaut Courtois en Toby Alderweireld stonden 90 minuten tussen de lijnen bij de tweede uit de stand.

Atlético Madrid had een beetje overwicht in de eerste helft, maar ze konden niet scoren. Het was zelfs Espanyol dat het dichtst bij een doelpunt kwam. Maar Rode Duivel-doelman Thibaut Courtois hield de bal uit zijn netten. Daardoor gingen beide clubs rusten met een 0-0 op het scorebord.

Na de pauze kwam de tweede uit de stand op voorsprong. De Spaanse spits Diego Costa ging alleen op de keeper af en hij plaatste het leer rustig in doel. Daarna nam de druk van Espanyol toe, maar een sterke Courtois stond pal. Zo eindigde de match op 1-0. Door de zege blijft Atlético op drie punten van leider Real Madrid.

Courtois pakt uit met prima redding na blessure

Courtois en Alderweireld stonden 90 minuten tussen de lijnen bij Atlético Madrid. Een kwartier voor tijd kreeg de doelman de knie van Espanyol-spits Cordoba in zijn gezicht. Hij kon verrassend genoeg voort en hij pakte zelfs nog uit met een prima redding.