Franky Van der Elst over het Kampioenenbal: "Vijf Belgen in kwartfinales? Goed voor Belgisch voetbal"

Franky Van der Elst over het Kampioenenbal: "Vijf Belgen in kwartfinales? Goed voor Belgisch voetbal"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Gisteren slaagde Manchester United erin zich te plaatsen voor de kwartfinales van de Champions League. Daardoor mag Fellaini een ronde verder en hij is niet de enige Belg. Ook Hazard, Van Buyten, Courtois en Alderweireld bekeren voort. Franky Van der Elst ziet dat graag.

Gisteren moesten Witsel en Lombaerts het strijdtoneel verlaten. Fellaini en Hazard plaatsten zich wel. “Eden Hazard was top. Over Fellaini kan je natuurlijk niet veel zeggen, omdat hij maar enkele minuten speelde. Ook Witsel was heel sterk en Lombaerts speelde een degelijke eerste helft. Blijkbaar werd hij uit voorzorg naar de kant gehaald”, vertelde Franky Van der Elst aan Voetbalkrant.com.

“Hazard was top en Witsel was heel sterk”

Dat er in totaal vijf Belgen naar de kwartfinales gaan, is mooi voor ons land. “Het is een goede zaak voor het Belgisch voetbal dat er vijf landgenoten de kwartfinales van de Champions League bereikten. We hebben jaren geen enkele landgenoot gehad op dat hoogste niveau. Nu hebben we er ineens vijf”, aldus Van der Elst.

Spelen in de kwartfinales van het Kampioenenbal is natuurlijk goed voor hun ontwikkeling. “Als je mee kan draaien op het hoogste niveau, is het logisch dat je daar beter van wordt. Van Hazard en Courtois zijn we zeker dat ze nog veel zullen spelen, voor de andere zal het iets moeilijker zijn”, aldus Van der Elst.

“Je kan geen omelet bakken zonder eieren te breken”

Kan de Champions League ervoor zorgen dat ze oververmoeid naar Brazilië gaan? “Wedstrijden in de Champions League zijn natuurlijk belastend. Als bijvoorbeeld een Hazard met Chelsea nog wat verder geraakt, dan wordt de belasting nog wat groter. Maar je kan geen successen halen zonder inspanningen te leveren. Of je kan geen omelet bakken zonder eieren te breken. Voor spelers zijn het mooie momenten. Voetballen op het Kampioenenbal, daar dromen ze van. Dus dan moeten ze die extra belasting erbij pakken.”

“Van Buyten maakt de meeste kans van de Belgen om de beker in de lucht te steken”

Volgens Van der Elst maakt Daniël Van Buyten van de Belgen het meeste kans om de beker met de grote oren in de lucht te steken. “Hij zal misschien niet veel meedoen, maar hij is wel volwaardig lid van Bayern München. Dit jaar speelt hij wel wat minder dan vorig jaar. Dat is logisch met Dante, Boateng, de geblesseerde Badstuber en Martinez als concurrenten. Zij zijn echt wel een fantastisch ploeg, goed op weg om weer alles te winnen. Maar dat is natuurlijk afwachten.” 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties