Mannaert: "Club gaat voor de titel"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 25 reacties
Mannaert: "Club gaat voor de titel"
Foto: © Photonews

Volg Club Brugge nu via WhatsApp!

Club Brugge bombardeerde zichzelf de voorbije weken tot dé titelfavoriet in onze pintjesliga. Ook Vincent Mannaert bekent dat de gouden plak een must is, maar zal niet ontevreden zijn met een Champions League- ticket. "Dat is eigenlijk een mooie troostprijs, hé."

Club Brugge begint play-off 1 op amper twee puntjes van Standard. Nochtans leken de Rouches enkele maanden geleden nog onaantastbaar. "Het is niet opmerkelijk dat een team voor de start van de nacompetitie tekenen van nervositeit toont", aldus Vincent Mannaert in Het Laatste Nieuws. "Of de kritiek van Standard me iets doet? Nee, helemaal niet. Standard moet niet naar ons wijzen, eerder naar de voetbalbond."

Ook het blauw-zwarte legioen snakt naar succes. "Natuurlijk gaat Club voor de titel", is Mannaert duidelijk. "Maar ons seizoen zal ook niet verpest zijn als een beslissend moment, zoals de voorbije twee seizoenen, in ons nadeel uitdraait. Ook al was het op Europees vlak en in de Cofidis Cup niet goed genoeg. En de Champions League is dan een fantastisch mooie troostprijs, hé."

"Standard moet niet naar ons wijzen"

En de man die Club naar de gouden plak moet leiden is Michel Preud'homme. "Ik ben nog steeds overtuigd van Preud'homme", gaat de algemeen manager verder. "In België heeft hij als speler alles gewonnen, hij stond tussen de palen bij een topclub als SL Benfica en was de beste doelman ter wereld. En dan nog slaagt hij erin om zo'n drive te tonen."

Ondertussen lijkt het enkel omtrent Club en Standard te gaan. Mannaert sluit echter een derde hond - lees: RSC Anderlecht - niet uit. "De voorbije jaren beweerde Anderlecht een nadeel te krijgen door die halvering van de punten", besluit hij. "En dat is er nu niet. Als ze hun eerste twee wedstrijden in play-off 1 winnen, doen ze opnieuw volop mee." 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties